Bitlis

"Sınav dönemlerinde cadı avına çıkan idareciler vardı"

14:43 03 Mart 2018
"Sınav dönemlerinde cadı avına çıkan idareciler vardı"

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, 28 Şubat sürecine ilişkin, "Bazı hocalar öğrencileri için çaresizlikten ağlıyordu. Ama ellerinden bir şey gelmiyordu. Özellikle sınav dönemlerinde cadı avına çıkan idareciler vardı." dedi.

Rektör Yardım, AK Parti İl Başkanı Nasrullah Tanglay, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Şems Nasır, Kadın Kolları Başkanı Ferrah Diba Zeydan ile Bitlis Öğretmenevi'nde BEÜ Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen "Üniversiteli Bayanlar Kahvaltıda Buluşuyor" programına katıldı.

Yardım, burada yaptığı konuşmada, etrafa baktıklarında birçok başörtülü öğrenci bulunduğunu ve bunun kendisi için çok büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

Eşiyle birlikte 28 Şubat sürecini yaşadıklarını anlatan Yardım, öğrenci çığlıklarını bazen televizyonlarda bazen üniversite kapılarının önünde gördüklerini ifade etti.

Yardım, şöyle konuştu:

"Öğrenciler çığlıklarla inandığı gibi okumak istiyordu. Birçok, hatta tüm üniversiteler buna izin vermiyordu. Bunları yaşadık, içimiz kan ağladı. Bazı hocalar öğrencileri için çaresizlikten ağlıyordu. Ama ellerinden bir şey gelmiyordu. Özellikle sınav dönemlerinde cadı avına çıkan idareciler vardı. Sınıfları gezip, amaçları hem öğrenci hem de hocalarını vurmak. Şimdi ne kadar güzel, karışan yok. İnsan, Müslüman ve bir hoca olarak bunlara katlanmak çok zordu. Şimdi özgürlüğün tadını çıkarmak ve değerini de bilmeniz gerekiyor."

AK Parti İl Başkanı Tanglay ise, Zeytin Dalı Hareketı'nda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diledi.

Türkiye'nin çok zor bir virajdan geçtiğini vurgulayan Tanglay, şunları kaydetti:

"Buradan geçerken de özellikle gençlere ihtiyacımız var. Çünkü gençler geleceğimiz ve inşallah yarınlara taşıyacak olan kişilerdir. Belki burada ki genç kardeşlerimizin 2001 öncesi Türkiye'nin durumundan haberi yok. Nasıl bir Türkiye devraldığımızı gençler bilmez. 15 yıldır AK Parti iktidarını biliyorsunuz. 2001 öncesi Türkiye'ye bakarsanız bugünkü durumu çok iyi anlarsınız. Bayanlar bir işe el attıkları zaman o işte başarılı olurlar. Sizden bu dönemde yanımızda olmanızı istiyoruz."


























































YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.