Bitlis

Bitlis'te inci kefali av yasağı koordinasyon toplantısı

17:31 13 Mart 2018
Bitlis'te inci kefali av yasağı koordinasyon toplantısı

Van Gölü ve havzasındaki iç sularda yaşayan inci kefalinin, üreme dönemi boyunca korunması amacıyla toplantı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü organizasyonuyla valilik konferans salonunda düzenlenen toplantıda, inci kefali balığını korumaya yönelik önlemler konuşuldu.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünde görevli Mehmet Gündoğdu, Türkiye'nin kaynaklarının sonsuz olmadığını söyledi.

Özellikle inci kefali konusunda Bitlis ve Van'ın önemli adımlar atması gerektiğini belirten Gündoğdu, kaynakların verimli kullanılması, inci kefali popülasyonunun muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Şener Kalya ise inci kefalinin bölge insanı için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bundan geçimini sağlayan aileler var. Balığın ürediği dönemlerde uygulanacak av yasağı konusunda daha hassas olunması gerekiyor." dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkuş, YYÜ İnci Kefali Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Dr. Ataman Altuğ Atıcı, Van Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi İlbey Doğan sunum yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.