Bitlis

Tatvan’da "Zat-ı Mahfuz" filminin galası yapıldı

09:40 17 Mart 2018
Tatvan’da "Zat-ı Mahfuz" filminin galası yapıldı

Yazarlığını ve yönetmenliğini Tatvanlı olan Sedat Yetkin'in yaptığı "Zat-ı Mahfuz" filminin galası, Tatvan ilçesindeki Yaşam Alışveriş Merkezi’nde yapıldı.

Düzenlenen kokteyl ile başlayan galada kısa bir konuşma yapan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "Her konuşmamızda altını çizerek dile getirdiğimiz, medreseler şehri, alimler şehri ve kıymetli şahsiyetler şehri olan Bitlis’in kadrini ve kıymetini iyi bilmemiz lazım. Bu güzel şehrin, bu güzel insanlarını, bu kıymetli şahsiyetlerini böyle kalıcı bir belgesel ile bu akşam bize paylaşan, bize tanıtan bu kıymetli kardeşimi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Filmin Bitlis'te yetişmiş 5 büyük filozofun hayatını anlattığını belirten yönetmen Sedat Yetkin ise, "İdris-i Bitlis'i, Şems-i Bitlis'i, Muştakbaba, Şükr-i Bitlis'i ve Said Nursi'yi konu alıyor. Filmi yaparken Bitlis Eren Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ile çalıştık. Bir yıllık çalışmanın ardından sizlerle birlikteyiz. Bu filmle Bitlis'e olan vefa borcumuzu inşallah yerine getirmiş olurum." şeklinde konuştu.

Kokteylin ardından davetliler, sinema salonuna geçerek "Zat-ı Mahfuz" filmini izledi.

Galaya, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis Eren Üniversitesi (BEU) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş, BEU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Adabağ, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.