Bitlis

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü

17:54 18 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla programlar düzenlendi.

Tatvan'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Kaymakamlık, Tatvan Gönül Elçileri ve Tuğ Ortaokulu tarafından düzenlenen anma programı, Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı ve öğrenciler tarafından şiirler okundu, tiyatro oyunu sahnelendi.

Programa Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Belediye Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş, İlçe Emniyet Müdürü Tulga Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Adabağ, kamu kurum amirleri, askeri erkan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

- Şehit aileleri ve gaziler feribot turuna katıldı

Van Gölü'nde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında feribot turu düzenlendi.

Bitlis Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Tatvan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen tura, Bitlis ve ilçelerinden 350, Muş'un Hasköy ilçesinden de 50 şehit yakını ve gazi katıldı.

Tatvan İskelesinden başlayan turda, şehit yakınları ve gaziler, Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğünce Türkiye'nin en büyük feribotunda konuk edildi.

Programa Bitlis Valisi ve Belediye Başkanvekili İsmail Ustağlu ile eşi Şenay Ustaoğlu, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

- Muşlu gençler "Çanakkale Menüsü" yedi

Muş'ta Beşir Derneğince 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla "Çanakkale şehitlerimizin sofrasına misafir oluyoruz" sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Muşlu gençler, Çanakkale şehitleri için Hükümet Konağı karşısında Beşir Derneğince düzenlenen etkinlikte asker kıyafetleri giyerek bir araya geldi.

"Çanakkale şehitlerimizin sofrasına misafir oluyoruz" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Çanakkale Savaşları sırasında Mehmetçik'e tayın olarak dağıtılan buğday çorbası, ekmek ve hoşaf ikram edildi.

Beşir Derneği üyesi Yasin Uçar, yaptığı açıklamada, Çanakkale'de yaşanan havayı, duyguyu vatandaşa yansıtmak için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Afrin'deki şehitleri de anmak, hatırlatmak için bir araya geldiklerini belirten Uçar, o dönemde yaşanan zorluklara, gösterilen fedakarlıklara dikkat çekmek amacıyla ikram olarak "Çanakkale Menüsü'nü belirlediklerini ifade etti.

Etkinliğe katılan Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç da Muş'ta ilk defa böyle bir uygulamanın olduğunu hatırlatarak, "Çanakkale şehitlerini anma programını güzel bir etkinlikle Beşir Derneğimiz organize etmiş. Onların bu güzel, duygulu çalışmaları, sosyal projelerini canı gönülden destekliyoruz. Bu tür etkinliklerin ülkemizde yaygınlaşarak ve artarak devam etmesini temenni ediyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.