Bitlis

Köy okulunda "Türkçe ve Fen" sokakları oluşturuldu

15:53 26 Mart 2018
Köy okulunda "Türkçe ve Fen" sokakları oluşturuldu

Adilcevaz ilçesindeki Bahçedere Köyü Ortaokulu'nda, "Türkçe" ve "Fen" sokakları oluşturuldu.

Adilcevaz Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, okulda düzenlenen programda oluşturulan sokakların açılışını gerçekleştirdi.

Beşkardeş, Bahçedere Köyü Ortaokulu'nda, Türkçe ve Fen Bilgisi öğretmenlerince oluşturulan sokakların açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Beşkardeş, şöyle konuştu:

"Bu koridorun bir eğitim yuvasına dönüştürülmesi gerçekten çok önemli. Sokakta limon sandıklarından kütüphane kurulmuş. Çeşitli renkler ve görsellerle süslenen Türkçe sokağında, günlük hayatta kullanılan yabancı kelimelerin Türkçe karşılığı duvarlara asılarak öğrencilerin Türkçe kelimeleri kullanmalarını amaçlanmış. Ünlü Türk yazarların, düşünürlerin ve araştırmacıların sözleri duvarlara nakşedilmiş. Fen sokağında ise fen anlamında öğrencilerimizin dokunarak ve görerek okul içinde başarılı olmaları amaçlanmış. Burada insan vücudundan gezegenlere kadar her bilim dalı ince ayrıntılarla düşünülmüş. İki sokağı da çok beğendim. Başta okul müdürümüz Selim Eren olmak üzere iki öğretmenimizi tebrik ediyorum."

Okul müdürü Eren ise bu tür etkinliklerin öğretmenlerin ve öğrencilerin şevkini artırdığı gibi, bilgi, beceri ve okuma alışkanlığını da pekiştirdiğini kaydetti.

Eren, "Türkçe sokağımızda, Türkçemizin yabancılaşmaması için çok önemli vurgular yapılmış. Güzel, farklı bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Açılışımıza katılan milli eğitim müdürümüze, projeyi gerçekleştiren fen bilgisi öğretmeni Asiye Öztürk ve Türkçe öğretmenimiz Serkan Bilici'ye teşekkür ediyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.