Bitlis

Patnos'ta öğretmenin sırtından bıçaklanmasına tepki

16:34 26 Mart 2018
Patnos'ta öğretmenin sırtından bıçaklanmasına tepki

Bitlis Güçlü Kadınlar Platformu Başkanı Eğitimci Yazar Selma Medeni, Ağrı'nın Patnos ilçesindeki Aktepe Yatılı Bölge Okulu (YBO) müdürünün, bir öğrencinin ağabeyi tarafından sırtından bıçaklanmasına tepki gösterdi.

Medeni, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenlik mesleğinin, insanlığın ilk tarihinden günümüze kadar olan sürecinde her zaman toplumlar tarafından takdir edildiğini, yeri izah edilemeyecek kadar önemli ve değerli olduğunu belirtti.

Teknoloji çağına uygun bireylerin, hızlı ve donanımlı yetişmesinin de temellerini atacak en önemli mesleğin öğretmenlik olduğunu vurgulayan Medeni, şunları kaydetti:

"Öğretmenlik, belli alanlardaki bilgi ve tecrübeyi genç nesillere aktarma sanatıdır. Öğretmenler, kişilerin yaşamlarındaki ihtiyaç duyacakları bilgileri, onlara öğretmeyi kendilerine meslek edinmiş kişilerdir. Öğretmenler çocuklara yalnızca bilgi aktaran değil, onlara değer aktaran ve bu değerlerle kişiliğinin şekillenmesinde de idol oluşturan bireylerdir. Ancak son günlerde öğretmenlerimize yönelik şiddet olayların her geçen gün arttığını üzülerek ve yüksek perdeden isyan ederek takip ediyoruz. Toplum olarak öğretmenlere yapılan şiddete karşı çıkmalıyız. Toplumun saygın bir üyesi ve bu mesleği temsil eden bir öğretmen olarak hep birlikte bu mücadeleyi yürütmeliyiz."

Ödemiş'te Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in, iki öğrenci tarafından uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini anımsatan Medeni, kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına, eğitim camiasına sabır ve başsağlığı dileğinde bulundu.

Medeni, "Bu elim olayın acısını henüz unutamadığımız bir zamanda Patnos Aktepe YBO Müdürü Yusuf Varol, bir öğrencisinin ağabeyi tarafından, okulda hem öğrencilerin hem de meslektaşlarının gözü önünde sırtından bıçaklanmıştır. Varol, saldırı sonrası yoğun bakımda tedavi altına alınmıştır. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, reddediyor ve telin ediyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.