Bitlis

Bitlis'te sokak sağlıklaştırma çalışmaları

13:39 04 Nisan 2018
Bitlis'te sokak sağlıklaştırma çalışmaları

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, kentin tarihi dokusunu ön plana çıkarmak amacıyla geçen yıl başlatılan sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında çalışma yapılacak bölgedeki esnaflarla bir araya geldi.

Kentteki bir çay ocağında esnaflarla kahvaltı yapan Ustaoğlu, bu yıl Tarihi Ulu Cami ve çevresindeki iş yerlerinde çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Esnafların mağdur olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Ustaoğlu, Bitlis'in tarihi eser bakımından Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.

Kentte 28 tarihi cami bulunduğunu ve camilerin şehirlerin mührü olduğunu anlatan Ustaoğlu, yüzyıllardır tarihi ihtişamıyla, eserleriyle adeta açık hava müzesini andıran kentin, kimliğine dokunmanın ve ruh kazandırmanın mağduriyetleri beraberinde getirebileceğini kaydetti.

"Kadim Kent Tarihi Kimliğine Kavuşuyor" projesini hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Ustaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlk kez başlatılan çalışmalarla birkaç yıl içerisinde şehrin gerçek kimliğini ortaya çıkaracağız. Huzur, emniyet ve güvenin olduğu her yerde işler iyi gider, yatırımlar yapılır, esnafın da yüzü güler. Son birkaç yıldır huzur ve güven ikliminin oluşması noktasında yaptığımız çalışmalar çerçevesinde ilimiz huzurla dolmuştur. Önce geçmişimize, yüzyıllardır şühedanın izlerinin olduğu bu topraklara karşı en büyük görevimiz, tarihimize sahip çıkmamızdır. Bu toprakları bize yurt edinen ecdadımızın, her bir sokağında türbeleri bulunan bu evliyalar şehrini çok daha iyi yerlere taşıyacağız."

Ustaoğlu, daha sonra esnafların sorun ve taleplerini dinledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.