Bitlis

Köy çocuklarını tiyatro ile buluşturuyor

11:00 06 Nisan 2018
Köy çocuklarını tiyatro ile buluşturuyor

Bitlis Belediyesi tarafından kurulan tiyatro ekibi, köy köy gezerek tiyatroyu köy çocuklarıyla buluşturuyor.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesi, yaptığı alt, üst ve Sosyal belediyecilik çalışmalarının yanı sıra köy çocuklarını da eğlendirmeyi ihmal etmiyor.

Daha önce hiç tiyatroya gitme imkanı bulamayan köy çocukları, ekip sayesinde tiyatro oyunu izlemenin mutluluğun yaşıyor.

Tiyatronun koordinatörü Cihan Olan, beledi bünyesinde kurulan tiyatro topluluğu sayesinde çeşitli faaliyetler sürdürdüklerini söyledi.

Köy çocuklarını sanatla buluşturmak amacıyla tiyatro ekibi kurduklarını ifade eden Olan, "Yaklaşık 15 köy okulunda 700 öğrenciye ulaştık. Gelen talepler üzerine gösterilerimizi yapıyoruz. Bu günde Yumurtatepe İlkokuluna geldik. Öğrencilerin bu sanata ve gösterilere ihtiyaçları var. Bizde bunun bilincindeyiz. Belediye imkanları dahilinde bu faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Genellikle Hacivat-Karagöz, İbiş ve Keloğlan gibi oyunları oynuyoruz. Bu gösterilerde desteklerini bizden esirgemeyen Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu'na teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.