Bitlis

Güroymak'ta "81 Şehit 82 Mektup" sergisi

20:32 14 Mayıs 2018
Güroymak'ta "81 Şehit 82 Mektup" sergisi

Bitlis'in Güroymak ilçesinde 81 ilden şehitlerin fotoğraflarının, öz geçmişlerinin ve adlarına yazılan mektupların yer aldığı sergi açıldı.

Şehit Er Mahfuz Urut İlkokulunca "81 Şehit 82 Mektup" Projesi kapsamında düzenlenen sergi için Güroymak Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü spor salonunda program düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Programda konuşan Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Alibeyoğlu, hiç kimsenin milleti bölemeyeceğini, ezanı susturamayacağını, bayrağı indiremeyeceğini kaydederek, "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep birlikte büyük Türkiye olacağız." dedi.

Konuşmanın ardından, şehitler Soner İdil, Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin'in aralarında bulunduğu 81 ilden şehitlerin fotoğrafları, özgeçmişleri ve adlarına yazılmış mektupların bulunduğu sergi gezildi.

Gün boyu devam eden serginin açılış programına, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.