Bitlis

DAKA'dan, Bitlis OSB'ye destek

17:57 28 Mayıs 2018
DAKA'dan, Bitlis OSB'ye destek

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca (DAKA), 2018 Yılı Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "Bitlis Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yatırım Altyapısının Geliştirilmesi" projesi için imza töreni gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, valilikte, Vali ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ustaoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve OSB Başkan Yardımcısı Davut Tezcan, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray'ın katılımıyla imza töreni gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Proje kapsamında OSB idari binası, çevre duvarı ve peyzaj alanı işlerinin tamamlanması amaçlanmaktadır. Yapılacak çevre düzenlemesiyle güvenlik sağlanacak ve OSB diğer bölgelerden ayrılacaktır. İdari ve sosyal binayla OSB'de çalışanların iş yaşamı standartları yükselecek, OSB'nin kurumsallaşmasına ve gelişmesine katkı sağlanacaktır. Projeyle OSB'nin yerel ve uluslararası yatırımcılar için cazibesi ve tercih edilirliği artacaktır. Bununla bölgede istihdam ve yatırımcı kapasitesinin arttırılması amaçlanmaktadır. 2018 yılı sonu itibariyle 15 fabrikanın temeli da bitirilip bin 200 personelin istihdam edilmesi hedeflenmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.