Bitlis

Lise öğrencileri gazete ve dergi çıkardı

16:32 29 Mayıs 2018
Lise öğrencileri gazete ve dergi çıkardı

Bitlis Güzeldere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul dergisi ve okul gazetesi çıkarmaya başladı.

Okul Öğrenci Meclisi Başkanı Veysel Arslan, yaptığı açıklamada, okul müdürü Serdar Durer'in burada göreve başladığı günden itibaren tüm talepleri yerine getirdiğini belirtti.

Arslan, "Okulumuzun bir yayınının olması bizim için hayaldi. Fakat bu hayalimiz gerçek oldu. Artık hem bir gazetemiz hem de bir dergimiz var. Bize destek olan müdürümüz başta olmak üzere, öğretmenlerimize ve öğrencilere emeklerinden ötürü teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Durer ise, öğrencilerin bir okul gazetesi çıkarmak ile ilgili taleplerini yerine getirmek için öğretmenlerle bu işe koyulduklarını belirtti.

Öğrencilerin bu taleplerini yerine getirmek için ciddi bir mesai harcadıklarını aktaran Durer, şunları kaydetti:

"Bu çalışmanın gerçekleştirilmesinde birbirinden kıymetli ve saygıdeğer yayın kurulu üyeleri Cemal Durgun, Bengül Yazarkan, Murat Bulut, Büşra Bilen, Müge Menteş ve Ulaş Akgün hocalarıma, mesai arkadaşlarıma, okul aile birliği başkanımıza, üyelerine, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Günümüzde toplumların, küresel ve rekabetçi dünyada ayakta kalabilmesinde, ekonomik ve bilimsel gelişmelere uyum sağlamasında eğitim kurumaları kilit rol oynamaktadır. Bilgi çağında olmamız hasebiyle eğitim sistemimizde temel amaç, mevcut bilgiyi öğrencilerimize aktarmaktan çok bilgiye ulaşma becerilerini kazandırmak olmalıdır. Öğrencilerimizin ezberden çok, kavrayarak öğrenmelerini sağlamak, karşılaşılan her türlü yeni durumlarla ilgili problemleri çözebilme ve bilimsel yöntem süreç becerilerini geliştirmek ana hedefimiz olmalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.