Bitlis

BESYO ilk mezunlarını verdi

17:10 29 Mayıs 2018
BESYO ilk mezunlarını verdi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ilk mezunları verdi.

Merkez Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan BESYO Müdürü Doç. Dr. Ali Tekin, ilk mezunları verdikleri bugünü unutulamayacağını bildirdi.

BEÜ'den ilk ve tek öğretmen yetiştirme programından mezun olan gençlerin mutluluğuna ortak olduklarını belirten Tekin, şunları ifade etti:

"Ülkemizin bekası uğruna kendilerine düşen sorumlulukları üstlenmek amacıyla mesleki hayatlarına uğurlayacağımız anı paylaşmak için bir aradayız. Dünyaya geldiği andan itibaren üzerlerine titrediğiniz, büyük bir özenle belki birçok zorluğa rağmen büyütüp bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı daha bilgili, olgun, cesur, kendine güvenen, anne, babasını, ailesini ve ülkesini daha çok seven evlatlar olarak size geri gönderiyoruz. Mezun öğrencilerimiz de hayal etmekten çekinmesin. Hayallerinizin ve hedeflerinizin gerçekçi olmasına dikkat edin. Zorluklar ve kötülükler her daim önünüze çıkacak ama siz yılmayın. Hatalarınızdan tecrübe elde etmelisiniz. Başarı için bedel ödemeye hazır olun. Irk, mezhep, etnik köken, bölge ve il milliyetçiliği yapmayın. Çalışacağınız her yerin vatan toprağı olduğunu unutmayın. Yolunuzu iman, vicdan ve bilim aydınlatsın. Niyetiniz halis, bahtınız güzel olsun. Allah'a emanet olun."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ise sporcunun en önemli vasfının ahlakı olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Çünkü spor, barışı ve kardeşliği temsil eder ve birleştirici bir vasfa sahiptir. Bu vasıfları kullanacak olan sporun kendisi değildir. Bunu yapacak bireyin kendisidir, yani sporcu ahlakıdır. Sporcu ahlaklı olduğunda spor barış ve kardeşliği kenetleyen ve zirveye taşıyan bir özellik kazanır. Öğretmen, toplumun ve öğrencilerin önünde örnektir. Bu meslek sizlere çok ağır sorumluluklar yüklemektedir. Bu mesleğin sizlere yüklediği sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğinize inancım tamdır. Mezuniyetinizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Okul birincisi Harun Koç'un konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere, ödülleri verildi. Hatıra fotoğraf çektirilmesinin ardından öğrenciler kep atarak mezuniyet sevincini yaşadı.

Törene, Fen Edebiyat Dekan Vekili Prof. Dr. Sezai Yalçın, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Beyarslan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Asem Nauşabayeva Hekimoğlu, akademisyenler, idari personeller, veliler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.