Bitlis

Bitlis'te vergi yapılandırma başvuruları başladı

15:45 04 Haziran 2018
Bitlis'te vergi yapılandırma başvuruları başladı

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden yararlanmak isteyen ve vergi borcu bulunan mükelleflerin, 31 Temmuz salı günü mesai bitimine kadar belediyeye başvurması gerektiğini bildirdi.

Bitlis Belediyesinde, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 sayılı kanun kapsamında yapılandırma başvuruları başladı.

Ustaoğlu, 31 Mart 2018 tarihinden önceki dönemlere ait borçların yapılandırma kapsamına girdiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Emlak, çevre temizlik, haberleşme, eğlence, ilan ve reklam vergileri, işgaliye borçları yapılandırma kapsamına alındı. Belediyemizin ücret tarifesine bağlı olarak yapılan hizmetlerin ücretleri yine kapsam dahilindedir. Bu yapılandırmadan yararlanmak isteyenler belediye hizmet binamızdaki Mali Hizmetler Müdürlüğü Tahakkuk ve Tahsilat Şefliğine başvurarak borçlarını yapılandırabilir. Mükelleflerin yeniden yapılandırma kapsamında borçlarını peşin ya da 6 ile 19 taksit halinde ödeyebilecek. Taksit ödemeleri iki ayda bir yapılabilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.