Bitlis

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

17:40 15 Temmuz 2018
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mevlit okutuldu.

Güroymak'ta 5 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma programında, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve mevlithanlar tarafından Türkçe ve Kürtçe mevlit okundu.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin menfur bir olay olduğunu söyledi.

Tarihte birçok badirelere maruz kalmış bir millet, Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi ile on asır İslam'a bayraktarlık yapmış bir millet olarak, Haçlı dünyasının İslam alemine karşı husumetine göğüs gerdiklerini dile getiren Alibeyoğlu, şunları kaydetti:

"Ne idiği belirsiz yapılarca bir anda ülkemiz kan deryasına boğuldu ama çok şükür milletimiz birlik ruhu içerisinde vatan, bayrak ve istikbaline sahip çıkmıştır. Akif ne güzel diyor; 'Değil mi cephemizin sinesinde iman bir; Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir.' Gayemiz, sevincimiz aynıydı çünkü on asırdır bu topraklarda biz aynı duyguları paylaştık. İnşallah bu millet Türküyle Kürdüyle Arabıyla Zazasıyla on asırdan beridir bu topraklarda kardeşçe yaşadı ve ebediyen kardeşçe yaşamaya devam edecektir."

Program sonunda katılımcılara lokum ve gül suyu ikram edildi dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.