Bitlis

Tatvan'da 510 gıda işletmesi denetlendi

18:50 14 Ağustos 2018
Tatvan'da 510 gıda işletmesi denetlendi

Tatvan'da, yıl başından bu yana 510 gıda işletmesinin denetlendiği, bunlardan 10'una ceza uygulandığı bildirildi.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, yaptığı açıklamada, halkın güvenli gıda tüketebilmesi için ilçedeki gıda denetimlerinin aralıklarla devam ettiğini belirtti.

İlçede Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yıl başından bu yana yapılan çalışmalarda, 510 gıda işletmesinin denetlendiğini, bunlardan kurallara aykırılık tespit edilen 10'una ceza uygulandığını aktaran Özkan, şunları kaydetti:

"Bayram öncesi denetimleri sıklaştırdık. Gıda kontrol ekiplerince, gıda güvenilirliğine yönelik yapılan rutin denetimler ile riske dayalı denetim programı yapılıyor. Her denetim sonrası gıda kontrol uzmanları tarafından işletmenin faaliyet gösterdiği sektöre göre belirlenen risk kategorisi, geçmiş denetim kayıtları ve işletmenin hijyen yönetimi gibi bilgiler göz önüne alınarak her bir işletme için riske dayalı denetim sıklığı belirlenmektedir. Bir sonraki denetim bu sıklık doğrultusunda yapılmaktadır. Böylece denetimlerin etkinliğinin artması sağlanmaktadır. Bayram öncesi olmasından dolayı temizlik ve hijyen ön planda tutularak denetimler daha da sıklaştırıldı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.