Bitlis

Bitlis'te peynir fuarı açılacak

14:54 17 Ağustos 2018
Bitlis'te peynir fuarı açılacak

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca (DAKA) tarafından "Doğu Anadolu Peynirleri Bitlis'te buluşuyor" fuarı düzenlenecek.

Kentte 1-2 Eylül'de ilki düzenlenecek ve bölgedeki üreticilerinin peynirlerini sergileyecekleri fuar için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan DAKA Genel Sekreter Vekili Emin Çakay, Bitlis ve bölge açısından ilki gerçekleştirileceği etkinliğin tanıtımı ve bilgilendirmesi için peynir üreticileri ile bir araya geldiklerini söyledi.

DAKA olarak bölgede çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Çakay, şunları kaydetti:

"Tarım, turizm ve sanayi alanları olmak üzere bir çok sektörde faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Bu bağlamda özellikle tarım sektörünün tanımlılığını ve bilirliği anlatma adına peynircilik alanında bölgenin potansiyelini ilk defa tanıtıma çıkıyoruz. Bu gerçekleştireceğimiz fuarda sadece Bitlis için değil Türkiye'deki tüm peynir üreticileri için önem arz ediyor. Bölgemiz barındırdığı bir çok potansiyeli var. Özellikle bu alandaki potansiyeli dikkate sunmak istiyoruz. Bu potansiyelin tanıtımı ve harekete geçirilmesi adına başka öneme sahip. DAKA olarak kurulduğumuz günden bu yana potansiyeli hareke geçirmek ve desteklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu bölgede binlerce yıldır peynir üretiliyor. Türkiye Ziraat Odası Birliği verilerine göre ülkemizde 200 tür peynir bulunmakta. Yılda 661 bin ton peynir üretiyoruz. Sadece 150 milyon dolarlık bir ihracatımız var. Tanıtım ayağımız çok zayıf. Bunu fark ettik ve bu alanda çalışmalar yürütüyoruz. Bu organizasyon ayrıca kentin tanıtımına da katkı sunacaktır."

Toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Emrullah Yurtada, DAKA yetkilileri ve peynir üreticileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.