Bitlis

"1071 ile örtüşünce Anadolu'yu kucaklayan bir eksen"

10:48 29 Ağustos 2018
"1071 ile örtüşünce Anadolu'yu kucaklayan bir eksen"

Bitlis'in Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, ilçede bir bölümü gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü etkinliklerine ilişkin, "Bölgemizde ilk defa bu kadar geniş katılımlı bir festival gerçekleştirme şansını yakaladık. Bir ilk olmakla beraber sanki uzun yıllardır özlenen ve beklenen yapıydı. 1071 ile örtüşünce Anadolu'nun tümünü kucaklayan, kardeşliğimizi, birliğimizi ve dirliğimizi ihya eden bir eksen." dedi.

Çoban, yaptığı açıklamada, Sultan Alparslan'ın Türklere Anadolu'nun kapılarını açtığı 26 Ağustos Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü etkinliklerinin Ahlat'ta yoğun bir katılımda gerçekleştirildiğini anlattı.

Alparslan'ın otağını Ahlat'a kurarak buradan Malazgirt'e hareket ettiğini anımsatan Çoban, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İlçede etkinlikler için 1,5 ayda 400 bin metrekarede muhteşem bir oba kurduk. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyemiz arasında kabul edilen proje kapsamında 50 ilden el sanatlarını buraya taşıyarak sergiledik. Etnosporları arasında bulunan karakucak, şalvarlı ve yağlı güreşler ile okçuluk ve atlı okçuluk etkinliklerini icra ettik. El sanatları için bir çarşı oluşturup atölyeler kurduk. Türkmen yörük obalarını getirdik. Onlar da zengin bir medeniyetin varlığını ve kültürel miraslarını burada sergiledi. Biz de bunu toplumumuzla buluşturma şansını yakaladık. Anadolu'nun her köşesinden ve 81 vilayetten, davetlilerimiz ve misafirlerimiz oldu."

Bölgede ilk defa bu kadar geniş katılımlı bir festival gerçekleştirme şansını yakaladıklarına işaret eden Çoban, "Bir ilk olmakla beraber sanki uzun yıllardır özlenen ve beklenen yapıydı. 1071 ile örtüşünce Anadolu'nun tümünü kucaklayan, kardeşliğimizi, birliğimizi ve dirliğimizi ihya eden bir eksen." vurgusu yaptı.

Çoban, ilçe halkının muhteşem bir ev sahipliği yaptığını ve davetlileri kusursuz ağırladığını ifade etti.

İlçede himayelerinde düzenlenen ihtişamlı ve muhteşem etkinliklerden dolayı Cumhurbaşkanına minnettar olduklarını aktaran Çoban, şunları kaydetti:

"Bu kadar ahde vefa gösterildiği için toplum olarak şükranlarımızı hususiyetle belirtmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın mücadelesini görüyoruz, biliyoruz ve ölümüne bu mücadelenin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Avrupa'nın Ortadoğu'da çok zalimane oynadığı oyunları görüyoruz. Bu vesileyle Allah'ın nimeti olarak görüyoruz ki bu dönem başımızda milletimizi, devletimizi, geleneğimizi, kültürümüzü inşa eden, gücünü de milletten alan bir lidere sahibiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.