Bitlis

Bitlis'te "masabaşı" tatbikatı

14:56 27 Eylül 2018
Bitlis'te "masabaşı" tatbikatı

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, 7 ilin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkililerinin katılımıyla Bitlis'te "masabaşı" tatbikatı yapıldı.

Bitlis Öğretmenevi Konferans Salonu'nda, meydana gelebilecek 7 şiddetindeki bir deprem sırasında neler yapılması ve alınabilecek önlemler hakkında Bitlis, Siirt, Van, Hakkari, Muş, Ağır ve Batman AFAD yöneticileri ile kamu kurumu ve kuruşların katılımıyla tatbikat yapıldı.

Tatbikata katılan kurum yöneticileri, depremde koordinasyonun daha etkin sağlanması amacıyla üzerilerine düşen görevleri anlattı.

Bitlis Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, yaptığı açıklamada, kentte 7 şiddetinde bir deprem meydana gelmesi halinde hazırlanan senaryo gereği, kamu kurum ve kuruşların yapması gerekenler hakkında toplandıklarını söyledi.

Bu tatbikat ile il planlaması ve eksik yönlerin neler olduğunu tespit edeceklerini ifade eden Erdemir, şöyle dedi:

"Büyük bir afet halinde özellikle depremlerde planlar da bazen sekteye uğrayabiliyor. Ya da planları sekteye uğratan unsurlar ortaya çıkabiliyor. Bu çalışmayla sekteye uğratan unsurları en aza indirmeye çalışacağız. Çünkü büyük bir deprem afetinde buradaki çalışanlarda aynı zamanda mağdur durumda olabilir. Onlar da etkilenecekler. Bu yüzden kurumların birbiriyle koordinasyon sağlanması için bu toplantıyı yapıyoruz. AFAD, son yılların en gözde, kendini geliştiren, modernize eden ve çağın gereklerine uygun şekilde kendini yenileyen müstesna bir kuruluştur. Güzel hizmetlerin ev sahipliğini yapıyor. Gerçekten özverili çalışıyorlar."

Deprem sonrası buluşmaların bile zorlaştığını, telefonların çekmediğini, elektriklerin kesildiğini ve yolların kapanabildiğini belirten Erdemir, deprem anında belirlenen noktalarda emre ve talimata gerek kalmadan gelmenin önemli olduğunu vurguladı.

Bitlis AFAD Müdürü Ali Fuat Balkan da kenti afetlere hazır hale getirmek için çalışmalara devam ettiklerini aktararak, "İl bazında Afet Müdahale Planı, 26 hizmet planı hazırlamasıyla uygun bulundu. İlimizin tüm imkanlarını, insan gücü, malzeme ve araç envanterini tespit ettik. Plan hazırlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarını koordine ederek çok sayında toplantı yapıldı" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.