Bitlis

Otogara Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle sütunlar inşa edildi

14:27 02 Ekim 2018
Otogara Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle sütunlar inşa edildi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Güroymak Belediyesince, ilçede ilk defa inşa edilen 8 peronluk otogarın girişine Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle sütunlar yapıldı.

Görevlendirmenin ardından Güroymak Belediyesi, alt ve üstyapı projelerin yanı sıra hayata geçirdiği yatırımlarla ilçenin çehresini değiştirdi.

Yatırımlar kapsamında inşa edilen 8 peronluk otogarın girişine, Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle sütunlar yapılarak, farklı bir görünüm kazandırıldı.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiğinde ilçede otogar bulunmadığını ve bu eksikliği gidermek amacıyla çalışma yürüttüğünü belirtti.

İlçenin uluslararası yol güzergahında bulunması nedeniyle yoğun bir trafik akışı ve yolcu sirkülasyonun olduğunu anlatan Alibeyoğlu, şöyle konuştu:

"Bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak yaklaşık 2,5 milyon liraya 8 peronlu otogarımızı yaptık. Yeni otogarımızı yaparken aynı zamanda tarihi dokumuzu da unutmadık. Otogarın girişinde 6 metre yüksekliğinde 2, ortada 11 metre yüksekliğinde bir olmak üzere Ahlat taşından 3 kule yaptık. Tabii bu kulelerde tarihi birikimimizi yansıtmaya çalıştık. Osmanlı ve Selçuklu mimarisini yansıtan kuleler, ilçemizin girişinde önemli bir sembol olarak yerini aldı."

Otogarda 8 otobüs peronu, yazıhane, taksi durağı, kafeterya, market, restoran, müdüriyet, mescit ve güvenlik noktası bulunduğunu kaydeden Alibeyoğlu, otogarın ilçeye hayırlı olması dileğinde bulundu.

İlçede yaşayan vatandaşlardan Ahmet Baydur ise ilçeye yakışan bir otogar olduğunu belirterek, "Otogar girişindeki Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle yapılan sütunlar da görsellik olarak çok güzel görünüyor. İlçenin otogara ihtiyacı vardı. Otogarı yapanlardan Allah razı olsun." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.