Bitlis

Vali Ustaoğlu, husumetli ailelere barış çağrısında bulundu

18:55 24 Ekim 2018
Vali Ustaoğlu, husumetli ailelere barış çağrısında bulundu

Bitlis'te geçen hafta Aşağıkaraboy ve Çatalsöğüt köyleri arasında, bir kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından oluşan husumetin son bulması için Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu taraflarla görüştü.

Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir ve İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ile Çatalsöğüt köyüne giden Vali Ustaoğlu, taziye evinde köylülerle bir araya gelerek başsağlığı diledi.

Vali Ustaoğlu, yaptığı konuşmada, geçen hafta üzücü bir olay yaşandığını söyledi.

Bu husumetin devam etmemesi gerektiğine dikkati çeken Ustaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kavga en kolay iş. Önemli olan barışı, huzuru tesis etmek. Bu coğrafya 40 yıldır zaten hain terör örgütüyle uğraşıyor. Şu an bölgemizde huzur ve güven iklimini hep birlikte yaşıyoruz. Gönül isterdi böyle husumetler olmasın. Maalesef bölgemizin böyle bir gerçeği var. Birliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemden geçiyoruz. Yedi düvele karşı tabiri caizse kurtuluş savaşı veriyoruz. Herkesin elini taşın altına koyarak birliğe, kardeşliğe, huzura katkı sağlaması gerekiyor. El birliğiyle kenetlenerek bir olmamız gerekiyor."

Vali Ustaoğlu, daha sonra beraberindekilerle Aşağıkaraboy'a geçerek köylülerle bir araya geldi.

Adaletin kestiği parmağın acımadığını vurgulayan Ustaoğlu, "İki köyümüz arasındaki husumetten, olay yaşandıktan sonra haberimiz oldu. Yaşanan üzücü olayla ilgili Kaymakam beye talimat verdim. Husumete neden olan sınır konusunu komisyon kurarak her yönüyle araştıracaklar. Burada önemli olan bu tarz kavgaların yaşanmaması ve devam etmemesidir. Devletimize ve adalete güvenin. Bizler memuruz. Görevimizi layıkıyla yapıp buralardan gideceğiz ama sizler burada birlikte yaşayacaksınız. Herkesi aklıselim olmaya, husumetin devam ettirilmemesi için barış için çaba sarf etmeye davet ediyorum." diye konuştu.

İl Müftüsü Faysal Geylani ve kanaat önderlerinin duasıyla köylüler barışa davet edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.