Bitlis

Bitlis'te uyuşturucuyla mücadele

14:41 13 Şubat 2019
Bitlis'te uyuşturucuyla mücadele

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Oktay Çağatay, uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin, "Bu konuda herkesin duyarlı davranması gerekiyor. Bitlis'te bu manada yapacağımız çalışmaların etkili olacağını düşünüyorum." dedi.

Vali Oktay Çağatay'ın başkanlığında, Valilik binasında "madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele" toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının ardından Vali Çağatay, gazetecilere yaptığı açıklamada, uyuşturucunun şu anda dünyanın tamamında özellikle de batı ülkelerinde yaygın olan, ülkenin de en büyük tehditlerinden olduğunu söyledi.

Türkiye'de şu anda uyuşturucu kullanım oranının yüzde 3, Avrupa'da ise yüzde 26 seviyelerine ulaştığına dikkat çeken Çağatay, şöyle konuştu:

"Ülkemizde oranın yüksek olmadığını görüyoruz. Ancak bu yükselen bela ne yazık ki hızını artırarak ülkemizi kuşatıyor. Gençlerimizi, ailelerimizi, kadınları, erkekleri ve herkesi tehdit eder bir vaziyette ilerliyor. İçişleri Bakanlığımızın vermiş olduğu talimatlarla Bitlis'imizin tamamında bunu engellemek için yoğun bir çaba içindeyiz. Tabi emniyet teşkilatımız çok ciddi vazife yürütüyor. Geçmiş yıllara baktığımızda yakalanan uyuşturucu miktarında olağanüstü bir artış var. Yüzde 400-500'e varan bir artış var. Ancak yaptığımız bu yakalama çalışmaları Türkiye'deki uyuşturucu müptelalarının artışını engellemeyecek. Bu emniyetin tek başına başarabileceği bir husus değil."

Uyuşturucu ile mücadelede özellikle ailelere ve herkese büyük görevler düştüğünü aktaran Çağatay, "Bu konuda herkesin duyarlı davranması gerekiyor. Bitlis'te bu manada yapacağımız çalışmaların etkili olacağını düşünüyorum. Bütün aile ve bireylerle bu işi çözeceğimize inanıyoruz." diye konuştu.

Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kaymakamlar ve bazı kurum amirleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.