Bolu

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

23:07 23 Ekim 2015
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

"Biz farklıyız. Bizi ne töreye yaslananlarla ne de teröre yaslananlarla karşılaştırmayın. Bizi ne sağımızdakilerle ne solumuzdakilerle kıyaslamayın"

 Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Biz farklıyız. Bizi ne töreye yaslananlarla ne de teröre yaslananlarla karşılaştırmayın. Bizi ne sağımızdakilerle ne solumuzdakilerle kıyaslamayın" dedi.

Memur-Sen Bolu İl Başkanlığınca Bolu Öğretmenevi'nde düzenlenen "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" toplantısında konuşan Yalçın, Memur-Sen'in temellerinin 1992'de atıldığını, 850 bine yakın üyeyle 'Türkiye'nin en büyük konfederasyonu' konumuna geldiğini ifade etti.

Memur-Sen'in diğer sendikalardan çok faklı olduğunu savunan Yalçın, Sendikacılığı 'köhne bir zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı, devletin ileri karakolu' olarak görmediklerini dile getirdi.

Yalçın, şöyle konuştu:

"Biz farklıyız. Bizi ne töreye yaslananlarla ne de teröre yaslananlarla karşılaştırmayın. Bizi ne sağımızdakilerle ne solumuzdakilerle kıyaslamayın. 'Ya ondansın ya da bundan, ya komünistsin ya da faşist, ya düşman devlet metaforunun ya da kutsal devlet metaforunun adamısın' diye bizi kavga zemininde rekabete sürükleyen, iki zıt kutbu tokuşturarak, çarpıştırarak sendikacılık yaptığını zannedenlere inat, insan onurunu, erdemli bir inşayı merkeze koyarak 'insanlar devlet için değildir, devletler insan içindir' diyen bir teşkilatız."

-"Mücadelemiz haklıyı güçlü kılma mücadelesidir"

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu ise Memur-Sen'in, Arakan'dan Pakistan'a, Somali'den Doğu Türkistan'a, Filistin'den Suriye'ye dünya mazlumları için yaptığı maddi ve manevi yardımlarla bir iyilik hareketi olduğunu dile getirdi.

Memur-Sen'in her türlü vesayete ve darbe girişimlerine karşı, 'Sıhhıye, Çağlayan ve Şehreküstü meydanlarından yükselen yüzbinlerin haykırışı' olduğunu kaydeden Tufanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Memur-Sen daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük için başörtü zulmüne son veren milyonlarca imzadır. Memur-Sen ülkemizin birliği ve beraberliği için her platformda inisiyatif alan teröre karşı bir kardeşlik hareketidir. Mücadelemiz haklıyı güçlü kılma mücadelesidir. Mücadelemiz, mazlumun diline, dinine ırkına bakmaksızın ona sahip çıkma mücadelesidir. Mücadelemiz batıl yolunda zirve değil. Hak yolunda zerre olma mücadelesidir."

Toplantıya, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, AK Parti Bolu Milletvekili adayı Fatih Metin, Memur-Sen Bolu İl Başkanı Ahmet Koçak ile çok sayıda sendika üyesi katıldı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.