Bolu

Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

16:17 24 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

Bolu ve Zonguldak'ta, Genç Memur-Sen üyeleri saldırılara tepki gösterdi

Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar, Bolu ve Zonguldak'ta protesto edildi. 

Bolu'da, Genç Memur-Sen Bolu Temsilciliğine bağlı bir grup, İzzet Baysal Caddesi Tabaklar Cami önünde toplanarak, çeşitli sloganlar attı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Genç Memur-Sen Bolu Temsilcisi Yusuf Öcel, bu günün mazluma sahip çıkma günü olduğunu belirterek, "Bugün Esed'e, Putin'e, DAEŞ'e, İran'a ve zulme ortak olan bütün zalimlere, canilere, vahşilere karşı olduğumuzu haykırma günü. Genç Memur-Sen olarak, insani, vicdani ve tarihimizden beslenen sorumluluğumuzu yerine getirmek için bugün buradayız" diye konuştu.

Öcel, insanlığının kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin kendileriyle olduğunu ve mağdurlarla mazlumlara sahip çıkmanın yürek yangınını taşıdığına inandıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ'le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya'nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıyor. Hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar. Zalim Rusya'yı, katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz. Uluslararası toplumu, Putin, Esad, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulmün sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ediyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

 

- Zonguldak

Zonguldak kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan ve ellerinde Türk bayrağı bulunan Genç Memur-Sen üyeleri, sloganlar atarak saldırılara tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Sinan Davulcu, insani, vicdani ve tarihten beslenen sorumluluklarını yerine getirmek için eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelik saldırıları ve katliamları kınadıklarını ve lanetlediklerini belirten Davulcu, "Bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacağız, izin vermeyeceğiz. Biz bütün insanlığı her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve gözyaşına el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.