Bolu

Bolu'da arama kurtarma eğitimi

14:12 26 Kasım 2015
Bolu'da arama kurtarma eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma timi, 50 metre yükseklikteki tarihi kaya evlerinden halatlarla iniş yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Akademisi Amirliği Arama Kurtarma Timi, Bolu'nun Seben ilçesinde 50 metre yükseklikteki tarihi kaya evlerinden halatlarla iniş tatbikatı gerçekleştirdi.

Bolu Belediyesi İtfaiyesi ve UMKE ile düzenlenen arama kurtarma eğitimi kapsamında Aladağ Yaylası'nda iki gündür kamp yapan tim, 35 kişilik ekiple Solaklar mevkisindeki tarihi kaya evlerine tırmandı.

Ekip, verilen eğitimler kapsamında, yaklaşık 50 metre yükseklikten halatlarla dere yatağına başarılı şekilde indi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, AA muhabirine, salı gününden itibaren kentte kamp yaptıklarını, eğitimlerin çok başarılı geçtiğini söyledi.

Türkiye'de meydana gelebilecek herhangi olayda yaralılara acil ulaşmayı amaçladıklarını anlatan Sipahi, "Herhangi bir olayda, Türkiye'nin neresinde olursa olsun, hazır olduğumuzu gördük. Diğer kurumlarla iş birliğine de önem veriyoruz.  Çünkü herhangi deprem ya da afette farklı kurumlarla ortak çalışıyoruz" diye konuştu.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan da ekiplerinin her zaman hazır tutulmasında eğitim ve tatbikatların önem taşıdığını kaydetti. Ağcan, eğitimin yarın sona ereceğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.