Bolu

Yılbaşı kutlamasına tiyatrolu tepki

16:38 30 Aralık 2015
Yılbaşı kutlamasına tiyatrolu tepki

Bolu'da yılbaşı kutlamalarına tepki gösteren BBP üyesi bir grup, "Noel Baba Müslüman oldu" adlı tiyatro oyunu sergiledi

Bolu'da yılbaşı kutlamalarına tepki gösteren BBP üyesi bir grup, "Noel Baba Müslüman oldu" adlı tiyatro oyunu sergiledi.

İzzet Baysal Caddesi'nde sahnelenen oyunda, yeniçeri tarafından kovalanan ve yakalanan Noel baba, kadının huzuruna getirildi. Kadının, yeniçerilerin onu neden kovalandığını sorması üzerine Noel baba, halkın isteğiyle eğlence tertip ettiğini belirtti. Daha sonra vatandaşları huzuruna çağıran kadı, doğru söylediğini öğrenince Noel babayı serbest bıraktı. Bunun üzerine Noel baba, kelimeişehadet getirerek Müslüman oldu. 

Eski BBP İl Başkanı Mahmut Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl "Noel Baba ve Padişah" isimli bir tiyatro oyunu sergilediklerini anımsattı.

Tiyatro oyununun geçen yılki oyunun devamı niteliğinde olduğunu vurgulayan Alan, "Esasında geçen sene devamını vermeden hemen yargıladılar ama buradaki mesajımız geçen sene de söylemiştim. Biz, bizim insanlarımızın Noel olarak değil de eğlence olarak gördüğünü biliyoruz" diye konuştu.

Alan, Hazreti Muhammed'in "Onlara benzemeyin" hadisini hatırlatarak "Biz, Kur'an-ı Kerim'e tabiyiz. Onlar, bizim bayramlarımızı kutlamıyor ama biz onların bayramını niye kutluyoruz? Çok ilginç. Uyarmak amaçlı güzel bir piyes yaptık. Buradaki amacımız vatandaşlarımızı kötülemek, onları itmek, ötekileştirmek değil. Aksine onları da kazanmak, uyarmak amaçlı bir şey yaptık" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.