Bolu

Yarı yıl tatili Kartalkaya'da işletmecilerin yüzünü güldürdü

12:29 04 Şubat 2016
Yarı yıl tatili Kartalkaya'da işletmecilerin yüzünü güldürdü

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya kayak merkezinde bulunan oteller, yarı yıl tatilinde yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet veriyor.

Kar kalınlığının 2 metre olduğu Kartalkaya'da bulunan toplam 2 bin yatak kapasiteli 5 otel yarı yıl tatilinde yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet veriyor. Konaklamak ve günü birlik tatil için kayak merkezine gelen tatilciler, Köroğlu Dağlarının zirvesinde toplam uzunluğu yaklaşık 50 kilometre olan pistlerde kayak ve snowboard yapıyorlar. Tatilciler kaldıkları otellerde düzenlenen eğlence programlarına da katılarak tatilin keyfini çıkartıyor.

Kartalkaya kayak merkezinde faaliyet gösteren bir otelin genel müdürü Yusuf Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarı yıl tatilinde her yıl olduğu gibi bu yıl da tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiğini hatırlatarak, "Şu an kayak merkezlerinde bulunan oteller yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermekte. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ölçümlerine göre en fazla kar kalınlığına sahip olan yer Kartalkaya. Pistlerde bulunan kar kalitesi de kayak için ideal. Tatilciler bunu bildiği için Kartalkaya'yı tercih ediyor" diye konuştu.

Tatilcilerin yoğun ilgisinden memnun olduklarını ifade eden Avcı, ilginin yarı yıl tatilinden sonra da süreceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.