Bolu

Bolu'da "Eğitime Yüzde 100 Destek" Projesi

14:37 10 Şubat 2016
Bolu'da "Eğitime Yüzde 100 Destek" Projesi

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Biz istiyoruz ki bu çalışmalarımız diğer belediyelere de örnek olsun ve Türkiye’de üniversiteyi kazanan bütün öğrencilerimiz için 'Eğitime Yüzde 100 Destek' Projesi uygulansın" dedi

Yılmaz, Bolu Belediyespor Kulübü Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi kafeteryasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bolu Belediyesi’nin "Eğitime yüzde 100 Destek Projesi" kapsamında bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek olan Hediye Laptop Töreni'nin, Türkiye’de sadece Bolu’da yapılan dev bir proje olduğunu belirten Yılmaz, bunun diğer illere örnek olmasını istediğini söyledi.

Yılmaz, liseyi bitirip üniversiteyi kazanan bütün öğrencilere 7 yıldır bilgisayar hediye ettiklerini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Böyle bir projeyi Türkiye’de yapan başka bir il yok. Hatta bu projeyi bu yıl daha da geliştirdik ve açık öğretim lisesini bitirip 4 yıllık örgün öğretim bir üniversite kazanan gençlerimize de bu yıl bilgisayar hediye edeceğiz. Ayrıca yine aynı proje kapsamında son 2 yıldır, yine liseyi Bolu’da bitirip herhangi bir 4 yıllık üniversiteden mezun olduktan sonra devam ederek yüksek lisans ve doktora eğitimi yapanlara da bilgisayar hediye ediyoruz. Biz istiyoruz ki bu çalışmalarımız diğer belediyelere de örnek olsun ve Türkiye’de üniversiteyi kazanan bütün öğrencilerimiz için 'Eğitime Yüzde 100 Destek' Projesi uygulansın. Çünkü neslimizin sağlıklı yetişmesi çok önemli ve bu neslimizin de belediyeler tarafından böyle bir destekle ödüllendirilmesi bana göre çok önemli."

-"Bolu’nun daha iyi ve daha yaşanabilir bir kent olması hepimiz için önemli"

Yılmaz, TÜİK tarafından yapılan araştırmada, Bolu’nun Türkiye’de yaşanılabilir kentler arasında ilk 3'e girdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bolu’nun daha iyi ve daha yaşanabilir bir kent olması hepimiz için önemli. Son TÜİK araştırmalarına göre Bolu’nun Türkiye’de yaşanabilir kentler arasında çok önde olduğunu hep beraber gördük. Bunda hepimizin katkısı var. Bolu en yaşanabilir iller arasında ilk 3'e girerken güvenli iller arasında ise geri sıralarda. Bu bir tezat oluşturuyor. Bunun sebebini emniyet ile yaptığımız görüşmeler neticesinde öğrendik. Otobanın ve D-100’ün üzerinde gerçekleşen kazaların da güvenlik konusuna eklenmesinden dolayı güvenlikte gerilerdeyiz. Eğer güvenlik konusundaki değerlendirmelerde otoban ve D-100 kalkarsa ilimiz güvenlikli iller arasında da Türkiye’de en ön sıralarda yer alacaktır. Bolu'muzun en huzurlu ve en yaşanabilir kentler arasında ilk sıralarda olması da tescillenmiş olur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.