Bolu

Tüberkülozlu etlerin vatandaşlara satıldığı iddiası

13:28 12 Şubat 2016
Tüberkülozlu etlerin vatandaşlara satıldığı iddiası

Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bolu'da yayın yapan yerel bir gazetede "Tüberkülozlu etleri yedirmişler" başlığı altında yayımlanan haberin, halkı endişeye sürüklemek maksadıyla yapıldığını belirterek , böyle bir haberin her şeyden önce halka ve Bolu esnafına saygısızlık olduğunu bildirdi.

Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Tüberkülozlu Etleri Yedirmişler" başlıklı haber ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün basın açıklamasına yer verildi.

Bolu'da yerel bir gazetede yayınlanan "Tüberkülozlu Etleri Yedirmişler!" başlıklı haberde il müdürlüğüne haksız isnat ve iddialar yapıldığı vurgulanarak, konu hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, bir açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Belediyeye ait Kırmızı Et Mezbahanesini sözleşmeli olarak işleten şirketin faaliyetleri esnasında yetkili veteriner hekim tarafından 28 Eylül 2015 tarihinde kesimi yapılan bir hayvana ait karkasa hastalık teşhisi konulduğu ve imha edilmek üzere ayrılan alanda saklandığı ifade edilerek, saklanan hayvan karkasının ertesi gün kaybolduğunun tespit edilerek il müdürlüğüne bildirildiği kaydedildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün tutulan tutanak ve verilen bilgi çerçevesinde anında olaya müdahale ederek gerekli idari ve teknik işlemleri başlatığı, bu çerçevede ihmali ve kastı olduğu düşünülen firma hakkında 7 bin 323 lira idari para cezası kesildiği, belediyeye yazı ile bilgi verilerek kiracı işletme hakkında işlem yapılması istendiği bunun sonucunda ise, belediyenin ilgili firmanın sözleşmesini tek taraflı fesh ederek Bolu'daki faaliyetinden men ettiği ifade edildi.

Bunun yanı sıra, gerek ihmali olan teknik personel, gerekse de ilgili firma hakkında ihmal ve kusurları göz önüne alınarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Tek bir hayvanla ilgili olduğu aşikar olan hadisenin eylül ayında gerçekleştiği ve il müdürlüğünün gerekli iş ve işlemleri olayın hemen ardından gerçekleştirdiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Müdürlüğümüzce halk sağlığını gözeten her türlü kontrol ve anında müdahale uygulamalarını gölgeleyecek şekilde, ayrıca bu tek karkasın piyasaya tüketim için verilip verilmediği ancak savcılık soruşturması sonucunda anlaşılacağı bilinmesine rağmen, aradan geçen 4 aylık bir zaman diliminden sonra konunun gündeme getirilmesi maksatlı ve iyi niyetten yoksun bir yaklaşım olduğu değerlendirilmiştir. Müdürlük olarak istismarı söz konusu olabilecek her alanda olduğu gibi bu olayda da anında müdahale ederek olayın önüne geçilmiş ve gerekli tedbirler uygulanmıştır. Buna rağmen halkımızı endişeye sürüklemek maksadıyla böyle bir haber yapılması her şeyden önce halkımıza ve Bolu esnafına haksızlık ve saygısızlıktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.