Bolu

Çevre kirliliğini ağaçlara astığı çöplerle anlatıyor

11:26 29 Nisan 2016
Çevre kirliliğini ağaçlara astığı çöplerle anlatıyor

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Bolu'nun Göynük ilçesinde 75 yaşındaki Rafet Altındaş, doğadan toplayarak ağaç dallarına astığı çöplerle çevre kirliliğine dikkati çekiyor.

Dedeler köyünde yaşayan Altındaş, çevre temizliği duyarlılığının artması için, köy yoluna atılan pet şişeler ve çöpleri toplayarak, çam ağaçlarına ip ve tellerle asıyor.

Altındaş, AA muhabirine, 47 yıl önce Avrupa'ya gittiğini, oranın temizlik nizamını gördüğünü, döndüğünde ise yol kenarlarına atılan plastikleri görünce içinin rahat etmediğini belirterek, çevre temizliğine dikkati çekmek için böyle bir çalışmaya başvurduğunu söyledi.

"Vatandaş bunları anlar da bilgi alır diye bende bu çöpleri çam ağaçlarının dallarına taktım." diyen Altındaş, yine de çöpleri yol kenarlarına atıldığını aktardı.

- "Temizlik, nizam, intizam için uğraşıyorum"

Vatandaşların öpleri hala bilinçsizce doğaya attığını anlatan Altındaş, şöyle devam etti:

"Ben de o çöpleri toplayarak ağaç dallarına asıyorum. İmkanım olduğu kadar temizlik, nizam, intizam için uğraşıyorum. Elimden gelen bu. Vatandaş anlamıyor ama ben de anlatmaya çalışıyorum. Yol güzergahında her gün temizlik yapıyorum, hem de sporumu yapıyorum ama vatandaşa anlatamadım. Yaklaşık 5 yıldır plastikleri takıyorum."

Kendisine karşı çıkanların da bulunduğunu belirten Altındaş, buradaki amacının herkesin çevre temizliğine özen göstermesine dikkati çekmek olduğunu vurguladı.

- "Çevre kirliliğinden etraf görülmez olmuş"

Altındaş, vatanın, doğanın temiz olması için uğraştığının altını çizerek, "Çöpler, derelere kadar atılmaya başladı. Önceden derelerden şırıl şırıl sular akardı ve bizler o sulardan çay yapardık, su içerdik. Artık kirlilikten sular da içilmez oldu. Çevre kirliliğinden etraf görülmez olmuş. Elimden geldiği kadarıyla temizliğe riayet etmeye çalışıyorum." diye konuştu.

Köye gelen yabancıların ağaçlardaki asılı pet şişeleri gördüklerinde ve neden asıldıklarını öğrendiklerinde kendisini tebrik ettiklerini anlatan Rafet Altındaş, vatandaşların çevre konusunda daha duyarlı olması için bu eylemini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.