Bolu

Vali Baruş, YGS'de dereceye giren öğrencilerle buluştu

19:06 17 Mayıs 2016
Vali Baruş, YGS'de dereceye giren öğrencilerle buluştu

Bolu Valisi Aydın Baruş, 2016 YGS sonuçlarına göre Türkiye genelinde ilk 2 bin öğrenci arasına girerek başarı sağlayan öğrencilerle buluştu.

Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonu'nda gerçekleşen buluşmaya Vali Aydın Baruş, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, okul müdürleri, öğretmenler ve başarılı öğrenciler katıldı.

Öğrencilerle tek tek tanışan ve bir süre sohbet eden Baruş, tüm öğrencilerin Gençlik Haftası'nı kutlayarak, "19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk'ün Samsun'a çıkışının bu yıl 97. yıl dönümünü kutlayacağız. Bu hafta aynı zamanda Gençlik Haftası olarak kutlanıyor. Bu haftada sizler gibi değerli gençleri kabul etmekten de son derece memnun oldum." diye konuştu.

"Bizim geleceğimiz olan siz gençlerin bu derece başarı göstermesi ilimizin isminin sizin isimlerinizle ön plana çıkması bizleri gururlandırıyor." diyen Baruş, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir işe iyi başlamak başarının yarısıdır derler. Siz de çok iyi bir başlangıç yaparak ve LYS sınavında güzel dereceler elde ederek, amaçladığınız fakültelere gitme imkanına sahip olacaksınız. Ben hepinizin gözlerinde bu ışığı zaten görüyorum."

Baruş, üniversiteye giriş sınavının bir insanın geleceğine yön veren sınavlardan birisi olduğuna dikkat çekerek, "Hayatınızda her şey değil ama gelecekte amaçladığınız hedeflere ulaşmanız için önemli bir vesile teşkil eden sınavdır. Siz de yıllardır emeklerinizi ortaya koyarak, ailenizin, öğretmenlerinizin desteğini alarak bu seviyeye geldiniz ve başarı elde ettiniz. Bu başarının daimi olacağını düşünüyorum." dedi.

Sohbet havasında geçen ziyarette öğrencilerin mutlu olacakları işi yapmaları konusuna da vurgu yapan Baruş, ziyaretin sonunda başarılı öğrencilere hediye verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.