Bolu

Bolu'da tahkim ve arabuluculuk semineri düzenlenecek

17:56 24 Mayıs 2016
Bolu'da tahkim ve arabuluculuk semineri düzenlenecek

Bolu'da tahkim ve arabuluculuk semineri düzenlenecek.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odasından (TSO) yapılan yazılı açıklamada, iş dünyasında karşılaşılan anlaşmazlıkların ve uyuşmazlıkların çözümü için önem arz eden tahkim ve arabuluculuk mekanizmalarının düzenlenecek bir seminerle anlatılacağı bildirildi.

Bolu TSO, Bolu Barosu ile Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle gerçekleştirilecek seminerde, işverenlerin hukuk ilişkileri kapsamında iş dünyasında karşılaşılan anlaşmazlık ve uyuşmazlıkların çözümü ile ilgili tahkim ve zorunlu arabuluculuk mekanizması hakkında iş dünyasına bilgi verileceği ifade edildi.

Bolu Barosu Başkanı Avukat Ferit Atalay ve Bolu Barosu avukatlarından Rahşan Aydın'ın konuşmacı olarak katılacağı seminerin 27 Mayıs Cuma günü Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş'in de şu görüşlerine yer verildi:

"Günümüz iş dünyasının önemli konularından birisi olan, ticari yaşantı içinde taraflar arası karşılaşılan anlaşmazlık ve uyuşmazlıkların çözümünde tahkim ve arabuluculuk müesseseleri ön plana çıkmaya başladı. Yargı üzerindeki iş yükünü azaltarak uyuşmazlıkların daha kısa sürede çözüme kavuşturulmasını öngören söz konusu tahkim ve arabuluculuk mekanizmasının tanıtılacağı bu önemli bilgilendirme seminerine tüm iş dünyası temsilcilerini ve ilgilileri davet ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.