Bolu

Bolu'da 10'uncu Yıl Marşı'nın yasaklandığı iddiası

14:20 21 Haziran 2016
Bolu'da 10'uncu Yıl Marşı'nın yasaklandığı iddiası

CHP'li 30 milletvekili Bolu'ya gelerek, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'e, "10. Yıl Marşı'nı yasakladığı" iddiasıyla tepki gösterdi.

Cengiz'in geçen hafta okul müdürleriyle bir araya geldiği iş güvenliğiyle ilgili toplantıda, "10. Yıl Marşı'nı yasakladığı" iddiaları üzerine il milli eğitim müdürlüğünün önünde toplanan gruba, polisin müdahalesinin ardından CHP'li 30 milletvekili Bolu'ya geldi.

Parti otobüsüyle milli eğitim müdürlüğünün bulunduğu alana gelen milletvekilleri, otobüsle müdürlük binasının önüne geçmek istedi. Yolun ortasına çekilen ve sürücüsüne ulaşılamayan bir kamyonet nedeniyle parti otobüsü alana geçemedi. Bunun üzerine milletvekilleri polis ekiplerinden kamyonetin çekilmesini istedi. Kamyonet çekilmeyince milletvekilleri grupla il milli eğitim müdürlüğü önüne kadar yürüdü.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin burada basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında 10. Yıl Marşı'ndan korkanların Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olduğunu savunan İnce, şöyle devam etti:

"10. Yıl Marşı'ndan korkanlar nankördür. 10. Yıl Marşı'ndan korkanlar bu topraklardaki vatan hainlerini koruyanlardır. Oslo'da PKK ile pazarlık yapanlar Habur'da teröristin ayağına mahkeme kuranlar, Bolu'da 10. Yıl Marşı'nı yasaklayanla aynı kafadadır. Hiç kimse merak etmesin. 10. Yıl Marşı'na karşı çıkanlar Sivas Kongresini, Erzurum Kongresini, Kuvayı Milliye ruhunu tanımayanlardır. Kurtuluş Savaşı'na inanmayanlardır."

Polisin müdahalesinde Milletvekili Tanju Özcan'a gaz sıktığı iddia edilen polis memuruna seslenen İnce, "Biz kindar değiliz. İçimizde nefret büyütmeyiz ama unutma senin adını da yüreğimize yazdık. Senin adını CHP'nin 12 milyon oy vereni bilecek. Senin adını gençlik kollarımız ezbere bilecek. Amacımız nefret, kin ve tahrik etmek değil." dedi.

Tekin ise yaptığı konuşmada, "O gün orada bir polis elbisesi giyen tacizci birinin polis olmadığı ortaya çıktı. Ekrandan baktığınızda göreceksiniz. 2 tane polis müzakere ediyor. Bir tanesi ısrarla kimlik sorma diyor. Öbürü de 'hayır' diyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti adına görev yapıyorum. Kimliğini vereceksin diyor. İste bizim polisimiz o ama buna kimlik sormayacaksın diyenlere elbette hesap sorulacaktır." ifadesini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından milletvekilleri ve grup, hükümet meydanında bulunan Bolu Valiliğine kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından Milletvekili İnce, burada da bir açıklama yaptı.

İnce, Cumhuriyeti, Atatürk'ü, cumhuriyetin kazanımlarını savunmak ve 10. Yıl Marşı'na sahip çıkmak için kimseden izin almak zorunda olmadıklarını, ne CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ne de cumhuriyetin savunucularının yalınız olmadığını belirtti.

İnce, "Kinden, kandan ve nefretten beslenmiyoruz ama hesap sorma geleneğinden geliyoruz. Hesabın nasıl sorulduğunu herkes bilecek." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından grup dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.