Bolu

AİBÜ, 684 yüksek lisans 193 doktora öğrencisi alacak

15:53 22 Haziran 2016
AİBÜ, 684 yüksek lisans 193 doktora öğrencisi alacak

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) 2016-2017 Yılı Güz Döneminde, 684 yüksek lisans, 193 de doktora programı için kontenjan açıldığını duyurdu.

AİBÜ'den yapılan yazılı açıklamada, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için, yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alımı yapılacağı bildirildi.

Lisansüstü programların kontenjanlarına ve başvuru koşullarına ulaşmak isteyen öğrencilerin üniversitenin internet sitesinde bulunan yönlendirmeleri takip etmesi gerektiği kaydedilerek, başvuruların internet üzerinden yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada, Sosyal Bilimler Enstitüsü altında bulunan kamu yönetimi, siyaset bilimi, sağlık kurumları işletmeciliği, gastronomi ve mutfak sanatları, maliye, işletme, pazarlama, bankacılık ve finans, sosyoloji, Türk dili ve edebiyatı, spor yöneticiliği, tarih, yakınçağ tarihi, yeniçağ tarihi, Türkiye Cumhuriyeti tarihi, uluslararası ilişkiler, çatışma yönetimi ve müzakere ile iktisat programlarına toplam 263 yüksek lisans ve 69 doktora öğrencisinin alınacağı bildirildi.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü altında bulunan, eğitim yönetimi ve denetimi, eğitim programları ve öğretimi, eğitimde ölçme ve değerlendirme, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, fen bilgisi eğitimi, matematik öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği, sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, müzik eğitimi, resim-iş eğitimi, zihin engellilerin eğitimi, Türkçe eğitimi, yabancı dil olarak Türkçe öğretimine, beden eğitimi öğretmenliği, bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi bilim dallarına 211 yüksek lisans 39 doktora öğrencisi alınacağı kaydedildi.

Fen Bilimleri Enstitüsüne de biyoloji, fizik, kimya, matematik, gıda mühendisliği, çevre mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, tarla bitkileri, bitki koruma ve bahçe bitkileri anabilim dallarına 165 yüksek lisans ile 74 doktora öğrencisinin alınacağı ifade edildi.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü altında bulunan, antrenörlük eğitimleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon, hemşirelik, farmakoloji, hastane enfeksiyonları, histoloji ve embriyoloji ile fizyoloji programlarına da 45 yüksek lisans 11 doktora öğrencisi alınacağı açıklandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.