Bolu

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

22:28 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Aralarında, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil ve eski BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan'ın da bulunduğu binlerce kişi, İzzet Baysal Caddesi'nden geçerek, Belediye Meydanı'ndan Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Zonguldak, Bolu ve Karabük'te binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) askeri darbe girişimini protesto etmek amacıyla meydanlara akın etti.
Zonguldak'ta, darbe girişimine tepki gösteren binlerce kişi, Kent Meydanı'nda toplandı.
Ordu içerisindeki FETÖ/PDY mensubu bir grup asker tarafından yapılmaya çalışılan darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Madenci Anıtı önünde tepkilerini dile getirdi.
Askeri kalkışmaya karşı hükümete olan güvenlerini ifade eden vatandaşlar, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek slogan attı.

- Bolu
Bolu'da da binlerce vatandaş, protesto için AK Parti Bolu İl Başkanlığı ve Bolu Belediyesinin çağrısı üzerine Belediye Meydanı'nda toplantı.

Aynı güzergahı kullanarak tekrar Belediye Meydanı'na dönen göstericiler, Türk bayrakları taşıdı, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Bolu burada darbeciler nerede", "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar attı. Vatandaşlara caddeden geçen çok sayıda araç da korna çalarak destek verdi.

Meydanda ayrıca mehter marşları çalındı, göstericiler "Dombra" ve "Türkiyem" şarkılarına eşlik etti.

- Karabük

Karabük'te de Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Karabük İl Müftü Yardımcısı İbrahim Halil Demir'in akşam namazı kıldırdığı meydanda, Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler okundu.

Gösteriye, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KARDEMİR Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri ile üniversite dekanları ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.