Bolu

İzcilerden liderlik temel kursu

12:11 02 Eylül 2016
İzcilerden liderlik temel kursu

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, "Türkiye'deki mülteci çocuklarını kaybetmemek için, kötü yola düşmelerine engel olmak için çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz. Bu projelerin sonunda onlar için bir izcilik teşkilatı kurduk. Suriye İzcilik Teşkilatının bugün Suriye’deki izci sayısından çok Türkiye’de Suriyeli izcimiz var." dedi.

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından Bolu'nun Aladağ bölgesinde bulunan bir yaylada "İzcilik Liderlik Temel Kursu" kampı düzenleniyor.

Kampa, 6-70 yaş arasında yurt içi ve ve yurt dışından yaklaşık 600 izci katılıyor.

Federasyon başkanı Hasan Dinçer Subaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aladağ'da 6. dönem yaz kampını sürdürdüklerini belirterek, Makedonya, Sırbistan, Kosova ve Azerbaycan'dan izcilerin de kampta yer aldığını söyledi.

Yaz tatilinin başlaması ile birlikte başladıkları kamplara şu ana kadar 7 bin izcinin katıldığını anlatan Subaşı, "Buraya gelen izcilerimiz, izciliğin temel prensipleri doğrultusunda eğitim görüyor. Temel izcilik bilgilerini alıyorlar. Birçok spor dalını da uygulamalı yaparak bu dallarda uzmanlaşıyorlar. Ayrıca civardaki yerleri incelemelere ve gezilere gidiyorlar." şeklinde konuştu.


- "Her mülteci kentinde ve kampında izci gruplarımız var"


Bolu'nun izciler için vazgeçilmez bir mekan olduğunu ifade eden Subaşı, bütün izcilerin burada kamp yapmayı tercih ettiğini kaydetti.

Subaşı, kamplardan Türkiye'de yaşayan yabancı izcilerin de faydalandığına dile getirerek, şöyle konuştu:

"Suriyeli ve Filistinli izcilerimiz bu kamplarımıza katılıyor. Türkiye'deki mülteci çocuklarını kaybetmemek için kötü yola düşmelerine engel olmak için çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz. Bu projelerin sonunda onlar için bir izcilik teşkilatı kurduk. Suriye İzcilik Teşkilatının bugün Suriye’deki izci sayısından çok Türkiye'de Suriyeli izcimiz var. Her mülteci kentinde ve kampında izci gruplarımız var. Bunların liderlerini biz yetiştiriyoruz. Bu liderler de kendi çocuklarını yetiştiriyorlar. El birliği ile bu çocuklarımızı yukarıya taşıyoruz."

Sadece Türkiye’deki Suriyeli çocuklarla ilgilenmediklerini anlatan Subaşı, "Lübnan’a iltica etmiş Suriyeli çocukları da izci olarak yetiştirdik. Orada da izci gruplarını kurduk. Eğitim programlarını her iki ülkede aynı şekilde sürdürüyoruz. Yani Suriye rahata kavuştuğu zaman izcilik teşkilatını gidip kurabilecek durumdalar." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.