Bolu

"Hocalı Katliamı"nın 25. yıl dönümü

21:06 22 Şubat 2017
"Hocalı Katliamı"nın 25. yıl dönümü

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganira Paşayeva, Hocalı Katliamı'nın 25. yıl dönümüne ilişkin, "İnşallah Azerbaycan ve Türkiyemiz birlikte bir millet iki devlet olarak topraklarımızı işgalden azad edeceğiz." dedi.

Bolu Belediyesince Borazanlar Mahallesi'nde yapılan Karabağ Parkı ile Azeri Heykeltraş Akif Asgarov tarafından parka yapılan Har'ı Bülbül heykelinin açılışında konuşan Paşayeva, Karabağ'da şehit düşen insanlar adına Bolululara teşekkür etti.

"Karabağ, bizim topraklarımızın bir parçasıdır. O bizim vatanımızın bir parçasıdır ve biz o topraklarımızı, o vatanımızı hiçbir zaman unutmayacağız." diyen Paşeyava, Karabağ'ı hiç kimseye vermeyeceklerini ve onu mutlak beraberlik içinde alacaklarını ifade etti.

Parkın yanından geçen her insanın Karabağ şehitlerine dua etmesine vesile olduğu için Bolu Belediye Başkanına teşekkür eden Paşayeva, "Ama bunun yanı sıra bu park, bu anıt her zaman bir bilinç verecek. O bilinç odur ki, onun üzerinde yazılan o toprak Karabağ toprağı. Karabağ bizim vatanımızın toprağıdır. O Boluluların da, Türkiye’deki insanımızın da Azerbaycan’dakinin de Türk milletinin toprağıdır. Ve biz onu inşallah geri alacağız." diye konuştu.

Hocalı soykırımını unutmadıklarını ve kimseye de unutturmayacaklarını vurgulayan Paşayeva, "Bunu yapanlar adalet karşısında cevap verecekler. Bunu yapanlar o işgalci Ermenistan’da sona kadar gizlenip saklanmaya imkan ve fırsat vermeyeceğiz. Bizim onların adalet karşısında cevap vermesini sağlamamız gerekir. Sağlamamız gerekir ki dünyaya da bir mesaj olsun. İnsanlık aleyhine cinayetlerin sonucunun ne olduğu görülsün." şeklinde konuştu.

Sözde Ermeni Soykırımı yalanlarını kabul edenlerin, Hocalı soykırımı olurken nerede olduğunu soran Paşayeva, şunları kaydetti:

"O yüzden de ben belediye başkanıma bütün Bolululara teşekkür ediyorum ki, buradan bir mesaj verdiler. İlk defa Har-ı Bülbül anıtı Bolu’da yapıldı. Bu çiçek Karabağ dışında hiçbir yerde bitmez. Azerbaycan’ın başka bölgelerinde de bitmez. Biz bu çiçeğe hasret kaldık. İnanıyoruz o gün uzakta değil. İnşallah Azerbaycan ve Türkiyemiz birlikte bir millet iki devlet olarak topraklarımızı işgalden azad edeceğiz."

Paşayeva, Bolu'da açılan Karabağ Parkı'nın bir benzerini Karabağ'ın işgalinden kurtulmasının ardından orada da açacaklarını belirterek, "Nasıl ki burada bir Karabağ parkı açtık. Anıt koyduk. İşgalden azad edeceğimiz Karabağ’da ve güzel Hocalımızda da Bolu adını taşıyan bir parkı da inşallah birlikte orada açacağız. İnşallah bu bize nasip olacak." dedi.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri, Karabağ Parkı ve Har-ı Bülbül anıtının açılışını gerçekleştirdi.

Programa, vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Azeri Heykeltraş Akif Asgarov, Azeri heyeti ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.