Bolu

Yeniçağa'da cami temel atma töreni

15:48 23 Mart 2017
Yeniçağa'da cami temel atma töreni

Yeniçağa ilçesinde Ali - Ayşe Dalgıç Camisi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Meliha Dalgıç tarafından ilçe merkezine anne ve basısının adını taşıyacak olan Ali - Ayşe Dalgıç Camisi'nin temel atma törenine, Bolu Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Yeniçağa Kaymakamı Mehmet Naim Akgül, Belediye Başkanı Recayi Çağlar, İl Müftüsü Orhan Genç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, Köroğlu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammet Emin Demirkol, Hayırsever İşadamı Yaşar Çelik, İl Genel Meclis üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başkan Çağlar, eski caminin 1952 yılında yapıldığı depreme dayanıklığının fazla olmadığı ve ilçe merkezine bir cami yapılması için çalışma başlatıkları ifade etti.

Hayırsever bir vatandaşın Kıbrısçık ilçesine cami yaptıracağı duyduğunu anlatan Çağlar, "Bizde bu hayırsever Meliha Dalgıç hanımefendi ile görüşerek kendilerinin Yeniçağa bağlı Eskiçağa köyünden olmaları dolayısıyla yaptıracakları camiyi ilçeye yaptırmalarını istedik. Onların da karar vermelerinin ardından caminin yapımına başlandı." diye konuştu.

Çağlar, 650 metrekare olacak cami projesinin 6 ayda hazırlandığını, camide bin 500 kişinin namaz kılabileceğini, caminin kısa sürede tamamlanarak ibadete açılacağını kaydetti.

Konuşmanın ardından caminin temeli atıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.