Bolu

"Birlikte okuyalım" kampanyası

11:09 25 Mart 2017
"Birlikte okuyalım" kampanyası

Mudurnu ilçesinde lise öğrencileri tarafından başlatılan "Birlikte okuyalım" kampanyası kapsamında bir köy konağına 180 kitap hediye edildi.

Mudurnu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Munduşlar köyündeki köy konağına oluşturulan kitap köşesine hediye edilen 180 kitabın teslimi ve konakta oluşan mini kütüphanenin açılışı için tören düzenlendi.

Törene Mudurnu kaymakam Efecan Şahin, ilçe Milli Eğitim Müdür vekili Mahmut Kartaloğlu, Köy Muhtarı Hakkı Yiğit, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Mudurnu Kaymakamı Efecan Şahin törende yaptığı konuşmada, "Okumak zorundayız. Kendimizi geliştirmek zorundayız. Öğrenmek zorundayız. Öğrenmeye açık olmak zorundayız. Bu okuma alışkanlığı öğrencilerimizde var. Gençlere tavsiyem okuyun, kendinizi geliştirin. Çünkü sürekli yarış içerisindeyiz. Gelecek nesillere iyi bir miras bırakmak zorundayız." diye konuştu.

Köy konağına kurulan kütüphaneden sadece öğrencilerin değil köyde yaşayan diğer insanlarında faydalanması gerektiğinin altını çizen Şahin, "Burada sadece öğrencilerin değil köylerdeki yaşça büyüklerinde okumalarını istiyoruz. Burada çay demleyip tarih, roman ve tüm okunabilecek kitapları okuyarak kafalarını dağıtabilirler." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Mudurnu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri şiir okudu.

Daha sonra konaktaki mini kütüphanenin açılışı gerçekleşti.

Kaymakam Şahin, köy konağında herkesin en az 15 dakika kitap okunmasını ve okuduklarını anlatmasını istedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.