Bolu

AİBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mollaibrahimoğlu'na ziyaret

17:09 24 Mayıs 2017
AİBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mollaibrahimoğlu'na ziyaret

Abant İzzet Baysal Üniversitesine (AİBÜ) rektör vekili olarak görevlendirilen Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu'na hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ve partinin yönetim kurulu üyeleri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kısa süre önce AİBÜ rektör vekili olarak görevlendirilen Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Rektörlük binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Doğanay, üniversitede yeni bir süreçin başladığını belirterek, "Bu görevlendirme inşallah Bolumuz ve üniversitemiz için hayırlara vesile olur. Bizim için önemli olan Bolu ile üniversitenin entegrasyonunun sağlanmasıdır." diye konuştu.

Üniversitelerin şehirle bütünleştiğinde gelişimin ve dönüşümün daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde olduğunu gördüklerini belirten Doğanay, şöyle konuştu:

"Bunun Türkiye'de örnekleri var. Bolu'nun da bu yönde ilerlemesini arzu ediyoruz ve sizlerin yönetiminde hızla şehirle AİBÜ'nin bütünleşeceğine, birlikte gelişeceğine inanıyoruz. Bu noktada da sadece AİBÜ'nin yönetim ve öğretim kadrolarının çabasının da tek başına yeterli olmayacağını biliyoruz. Bizler de AK Parti kadroları olarak gerek milletvekillerimiz, gerek seçilmiş yerel yöneticilerimiz, gerekse de teşkilatlarımızla her zaman AİBÜ yönetiminin yanında olacağımızı ifade ediyoruz."

Başkan Yılmaz ise Mollaibrahimoğlu’nu tebrik ederek, "Bolu Belediyesi olarak biz de AİBÜ'nin şehirle bütünleşmesini istemekteyiz. Bu noktada da gayretimiz var. Sizlerin de gelişiyle bu sürecin hızlanacağı ümidindeyim. Mesela üniversitemizde şehir kürsüsü bulunmasına karşılık, bugüne kadar bundan hiç istifade edemediğimizi üzülerek söylemek isterim. Sizlerle, AİBÜ ile Bolu arasındaki mesafenin kısalacağı ümidindeyim." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Mollaibrahimoğlu da, "Üniversitemiz bugün ailelerle 40 bine yakın bir nüfusu temsil ediyor. Bu da sıradan insanların oluşturduğu bir nüfus değil. İnsan yetiştiren, insana doğrudan doğruya katkı sağlayan bir nüfus. Onun için üniversitenin şehre büyük katkısı oluyor ve olması da gerekiyor. Bolu önemli ve güzel bir şehir. Biz de AİBÜ olarak bu güzel şehre her türlü katkıyı sağlamak durumundayız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.