Bolu

Bolu'da "Çocuk Oyunları Şöleni"

17:25 07 Haziran 2017
Bolu'da "Çocuk Oyunları Şöleni"

Bolu Belediyesi kentte "Geleneksel Çocuk Oyunları Şöleni" düzenledi.

Bolu Belediyesi ve Canip Baysal ilkokulunun iş birliğinde Kent Meydanında düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları Şöleni"ne Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Kunuk, Canip Baysal ilkokulu Müdürü Dilek Özer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, öğretmenler ve aileler katıldı.

Şölende yaklaşık 200 ilkokul öğrencisi, okul öğretmenleri Ümit Özşahin’in derlediği "Geleneksel Çocuk Oyunları" kitabına yer alan körebe, ip atlamaca, yakar top, mendil kapmaca gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları oynayarak eğlendi.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, çocukların daha sosyalleşmesi, diyalog içinde olmaları ve tek başına değil de toplumla iç içe büyümeleri için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Bolu’nun bu alanda Unesco’ya başvuruda bulunduğunu da kaydeden Davarcıoğlu, "Bolu ayrıca, Unesco'nun 'Öğrenen Şehirler' kategorisine başvurdu. Unesco 'Öğrenen Şehirler' kategorisine girebilmek için de eski geleneklerin gün yüzüne çıkartılarak bunları gelecek nesillere öğretilmesi gerekiyor. Bunu da düşünerek bu projeyi hayata geçirdik. Ancak asıl hedefimiz çocuklarımızı bilgisayar başından kaldırarak, sokakta sosyal etkinliklerle büyümesini sağlamaktır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.