Bolu

CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

17:02 21 Haziran 2017
CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

Bolu Valiliği tarafından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Güvenpark'tan başlattığı yürüyüş nedeniyle Bolu'da güvenlik tedbirleri artırıldı.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, CHP tarafından 15 Haziran'da Ankara Güvenpark'ta başlatılarak İstanbul Maltepe'ye kadar devam edeceği açıklanan yürüyüşle ilgili kent sınırları dahilinde bazı tedbirlerin alınmasının uygun bulunduğu belirtildi.

Yürüyüş sırasında kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeni ve yürüyüşe katılanların güvenliğinin sağlanmasının esas olduğu vurgulanan açıklamada, bu kapsamda alınacak güvenlik ve trafik tedbirlerine yürüyüşü düzenleyen ve katılanların uymasının zorunlu olduğu ifade edildi.

Açıklamada yürüyüşe katılanların güvenliğinin sağlanması amacıyla etkinliğe sonradan katılanların güvenlik görevlilerince üst araması yapıldıktan sonra yürüyüş konvoyuna alınacağı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Yürüyüşe katılanların kolluk görevlilerince tanınması amacıyla katılımcılar tarafından kendilerinin ayırt edilmesini sağlayacak yelek giysiler kullanılacaktır. Yürüyüş, Bolu ili sınırları içerisinde Ankara-Bolu sınırından Gerede ilçesine kadar D-750 karayolu, Gerede ilçesinden Bolu-Düzce sınırına kadar D-100 karayolu güzergahı kullanılarak yapılacaktır. Yürüyüş sırasında yol kenarında bulunan yaya yolları, banket ya da kaldırımlar kullanılacak, trafikte seyreden araçların geçişine engel olacak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yola girilmeyecektir."

Yürüyüş güzergahında bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinliklerin yapılmayacağı ifade edilen açıklamada, yürüyüşe katılanların can güvenliğinin ve trafik düzeninin temini bakımından yürüyüşün her gün hava kararmadan önce sonlandırılacağı belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.