Bolu

"Dopingde sporcuya verilen ceza antrenörüne de verilmeli"

11:25 22 Haziran 2017
"Dopingde sporcuya verilen ceza antrenörüne de verilmeli"

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, "Dopingde artık ceza sadece sporcuya değil, sporcunun antrenörüne de verilmeli ve bu işi yapıyorlarsa birlikte gitmeliler." dedi.

Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dopingle ilgili olarak birçok açıklama yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini, dopingi camiada istemediklerini ve bunu her yerde ifade ettiklerini belirtti.

"Doping kullananı, kullandıranı, bu işe aracılık edeni, bunun yanında olanı da camiamızda istemiyoruz." diyen Çintimar, "Ne sporcumuz ne antrenörümüz ne kulübümüz ne bakanımız ne de biz istiyoruz. Onlar da artık bu işten uzak durarak ülkemizin gençliğini zehirlemesinler. Ülkemizin uluslararası arenada kötü görünmesine fırsat vermemek için her türlü çabayı gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

Çintimar, dopingle ilgili olarak 1 Nisan 2017 itibarıyla yakalanan veya var olan sporcu, antrenör, idarecinin geri dönüş prosedürünü tamamlamış bile olsa kendi içlerinde ve yanlarında yer alamayacağını vurgulayarak, "Dopingde artık ceza sadece sporcuya değil, sporcunun antrenörüne de verilmeli ve bu işi yapıyorlarsa birlikte gitmeliler." değerlendirmesinde bulundu.


- "Dekatlon ve heptatlon yıllardır ihmal edildi"


Federasyonun yükselen bir çizgisinin olduğuna değinen Çintimar, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve bakanlığın atletizme vermiş olduğu desteği, gençlere ve yıldızlara yansıtmaya çalıştıklarına işaret etti.

Çok ciddi boyutta bir altyapı oluşturulduğuna dikkati çeken Çintimar, bu yapı içerisinde bundan önce olmayan yürüyüş branşının şu an çok iyi bir konuma geldiğini, 6 olimpiyat kotası alabilecek sporcuları olduğunu belirtti.

Çintimar, dekatlon ve heptatlon branşlarının yıllardır ihmal edildiğini, şu an onlarda da lig oluşturacak kadar sporcu seviyesine ulaştıklarını aktardı.


- "13 sporcumuz Altın ve Elmas liglerinde"


TAF Başkanı Çintimar, branşları bölerek, her branşın kendine ait özelliklerini ve yarışlarını yaparak, hem sayıyı hem de alt yapıyı çoğalttıklarını kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu da bizim için çok ciddi bir seviyeye ulaştı. Altın ve Elmas ligde yarışan sporcularımız var. Bunların hepsi her yarışta da kürsüye çıkabiliyorlar. 13 sporcumuz Altın ve Elmas liglerinde ülkemizi temsil ediyorlar. Bizim için gurur verici bir durum. Amacımız, sporcularımızın yarışmalarda şampiyonluklarla da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek dünya atletizminde Türk gençliğinin de var olduğunu göstererek yerini alabilmesini sağlamak."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.