Bolu

Yabancı öğrenciler Abant'ta piknik yaptı

13:43 17 Ağustos 2017
Yabancı öğrenciler Abant'ta piknik yaptı

"Türkçe Yaz Okulu" için Türkiye'de bulunan 57 farklı ülkeden 700 yabancı öğrenci, doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı'nda piknik yaptı.

Bolu Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsünün bu yıl 8'incisini düzenlediği "Türkçe Yaz Okulu" için yabancı öğrenciler, Türkiye'nin değişik şehirlerinde bir ay boyunca Türkçe eğitimi aldı.

Kısa süre sonra ülkelerine dönecek yabancı öğrenciler, Bolu Belediyesinin düzenlediği etkinlik kapsamında Abant'ta piknik yaptı.

Mesire alanını dolduran yabancı uyruklu öğrenciler, Bolu Belediyesi hizmet tırında çalan Türkçe şarkılarla dans ederek doyasıya eğlenirken, çuval ve halat çekme yarışı gibi çeşitli oyunlarla da eğlenceli anlar yaşadı. Etkinlikte ayrıca, yarışmalarda ipi göğüsleyen öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi.

Pikniğe katılan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öğrencilere seslenerek, "Dünyanın geleceği olan gençler, belki 20-30 yıl sonra her biriniz ülkelerinizde önemli yerlere geleceksiniz. Buradaki birlikteliğiniz daim olursa, birbirinizi severseniz ve birlikte hareket etmeye çalışırsanız dünyanın geleceği umutlu olacaktır." diye konuştu.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.