Bolu

İpek yolunda turizm çalışmaları

10:14 11 Eylül 2017
İpek yolunda turizm çalışmaları

Göynük Belediye Başkanı ve İpek Yolu Belediyeler Birliği Başkanı (İPEKBİR) Kemal Kazan, "Her üye şehirde belediyeler birliğini simgeleyecek anıtsal bir yapı yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Birliğin çalışmaları hakkında AA muhabirine bilgi veren Kazan, birliğin, Ayaş - Sapanca İpekyolu Projeleri'ndeki bölgenin ve bölgedeki şehirlerin bir bütün halinde hareket ederek, tanıtımlarını tek elden yürütmeleri ve kültür, tarih, doğa ve inanç turizmi potansiyellerine ulaşmalarını sağlamak için kurulan bir birlik olduğunu söyledi.

"Bölgemizde Osmanlı ve Bizans döneminden kalma tarihi yapılar var" diyen Kazan, "Birçok doğal varlıklar bölgemiz turizm açısından büyük bir potansiyele sahip .Bölgemiz İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlere de yakın. Birlik olarak öncelikle hedefimiz, bu bölgede bir bütünlük ve birlik sağlayarak turizmde hak ettiğimiz yere gelmek." diye konuştu.

Kazan, yakında bölgenin karakteristiğini ortaya koyacak kent mobilyaları projesini hayata geçireceklerini kaydederek, "Bölgemizde ortak özelliklere sahip ahşap ağırlıklı kent mobilyaları olacak ve bulunduğu şehrin kimliğini yansıtan küçük ayrıntıları taşıyacak. Reklam tabelalarında da bir bütünlük sağlamak istiyoruz. Her üye şehirde belediyeler birliğini simgeleyecek anıtsal bir yapı yapmayı düşünüyoruz. Birlik olarak bunun için başkanlarla görüşüyoruz. " şeklinde konuştu.

İpek yolu koridorunda bulunan her şehre girdiğinizde gms operatöründen telefonlara mesajların gönderileceğini ifade eden Kazan, "Örneğin, tarihi ve doğal güzellikleri olan şehrimize hoş geldiniz veya şuraları gezebilirsiniz, şuralarda şunları yiyebilirsiniz gibi bir projemiz var. GSM operatörleriyle görüşmeler sürüyor. Görüşmelerimiz tamamlanmak üzere. Bu proje ile birliğe üye destinasyondaki bu ipekyolu koridorunun daha etkili bir tanıtımı olacağını düşünüyorum." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.