Bolu

Emekli olduktan sonra yaylada hindi yetiştirmeye başladı

10:20 20 Eylül 2017
Emekli olduktan sonra yaylada hindi yetiştirmeye başladı

Bolu'nun Göynük ilçesinde ikamet eden Süleyman Odabaşı, emekli olduktan sonra yaylada hindi yetiştiriciliğine başladı.

Göynük ilçesi Örencik köyü Kozderesi Mahallesi'nde ikamet eden Odabaşı, geçen yıl emekli olduktan sonra Karabey Yaylası'na yerleşerek hindi yetiştiriciliğine başladı.

Yaklaşık 35 yıl devlet memurluğu yaptıktan sonra emekli olduğunu ifade eden Odabaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Emekli olduktan sonra 300 adet hindi yavrusunu alarak Karabey Yaylası'nda hindi yetiştirmeye başladım. Sessiz sakin bir ortamda doğa ile baş başa kalmak çok güzel." dedi.

Odabaşı, tavuk etinden sonra doğal ve organik hindi etinin geldiğini belirterek, "Yaylaların güzel, temiz havasında otları yiyerek beslenen bu hindiler 18 ile 20 kiloya ulaşıyor. Hindilerin 30 gün sonra satışına başlayacağım. Sipariş veren çok buralarda. Yılbaşı için değil, çevrede toplantı yemekleri yapılıyor. Oraları alarak vatandaşlar kesip yemekte." şeklinde konuştu.

Hindi beslemenin zahmetli bir iş olduğuna dikkat çeken Odabaşı, "İlk etapta 300 adet hindi vardı. Bunlardan 50 tane zayi verdik. Erkek hindiler 200, dişiler ise 150 liradan satıyoruz." dedi.

Hindilerin Amerikan uzun bacak cinsi olduğunu dile getiren Odabaşı, "Hindileri sabah kümesten dışarı salarak gütmekteyim. Doğal olarak besleniyorlar. Hindinin eti çok güzel, kolesterolü düşük. Güzel besleyici eti var." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.