Bolu

Bolu Valisi Baruş, Göynük ilçesini ziyaret etti

16:26 26 Eylül 2017
Bolu Valisi Baruş, Göynük ilçesini ziyaret etti

Bolu Valisi Aydın Baruş, Göynük ilçesinde incelemelerde ve ziyaretlerde bulundu.

Göynük Kaymakam Vekili Efecan Şahin, Belediye Başkanı Kemal Kazan, daire müdürleri, muhtarlar, İl Genel Meclis üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Baruş, muhtarlarla bir araya geldikten sonra, esnafı gezdi, köy yollarını, orman yanı alanını inceledi ve terör şehidi Ziya Sarpkaya’nın ailesini ziyaret etti.

Göynük gibi manevi ve tarihi ağırlığı olan bir yerde yaşadıkları için çok şanslı olduklarını muhtarlara aktaran Baruş, Göynük’ün Bolu’nun ilçeleri arasında örnek gösteren bir gelişmeye şahit olduklarını belirtti.

"Göynük gibi köklü tarihimize beşiklik etmiş, nice devlet büyüklerimizin topraklarında medfun bulunduğu, mübarek bir ilçede yaşıyorsunuz." diyen Baruş, şöyle konuştu:

"Atalarımız, Anadolu’ya geldiklerinde mekan edindikleri ve o zamandan bu zaman kadar da Türk yurdu olarak kalan bu topraklarda çok değerli insanlar yaşamış. Bu insanlar bizlere bugün için çok değerli bir miras bırakmışlar. Biz ancak görmeye geldiğimizde buradaki bu manevi havayı hissedebiliyoruz ama sizler çok şanslısınız. Burada yaşayanlar manevi havanın huzurunu hep yaşıyorlar."

"Bizim esas vazifemiz işte bu topraklarımızda yatan atalarımızın bizlere bıraktığı bu mirası layıkıyla korumak ve elimizdeki imkanlarla en güzel seviyeye taşımaktır" ifadesini kullanan Baruş, "Bizler bunun için çalışıyoruz. Göynük’ün en iyi hale gelmesi, en iyi hizmetlerden yararlanabilmesi için çalışıyoruz." dedi.

Göynük'ün Bolu’nun ilçeleri arasında örnek gösterilebilecek bir gelişmeye şahit olunduğunu anlatan Vali Baruş, şöyle konuştu:

"Dışarıdan gelen birisi Göynük’ü gördüğü zaman kentleşmesi düzenli ve içerisinde huzurla vakit geçirebilecek bir yer olarak algılıyor. Buna çok defa şahit oluyoruz. Buradaki birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmayalım. Bu birlik ve beraberliğin devam ettirilmesinde muhtarlar olarak sizler de buna en güzel katkıları yapıyorsunuz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.