Bolu

Kartalkaya'da kayak sezonu yarın açılacak

14:36 07 Aralık 2017
Kartalkaya'da kayak sezonu yarın açılacak

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden bir olan Kartalkaya'da kayak sezonu yarın açılacak.

Köroğlu Dağı'nın 2 bin 200 metrelik zirvesinde bulunan Kartalkaya'da, 2 gündür aralıklarla etkili olan yağış ve yapay sistemle kar kalınlığı bir metreye yaklaştı.

Kayak merkezinde bulunan 2 bin yataklı 5 otel de hazırlıklarını tamamladı. Sezon açılışının yarın yapılacağı kayak merkezinde, toplam uzunluğu 45 kilometre olan pistlerin tamamı da kayak ve snowboard için hazır hale getirildi.

Yeni sezon için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten bir otelin genel müdürü Yusuf Avcı, "Kısmet olursa kayak sezonunu yarın açıyoruz. Tüm pistlerimiz açık. Doğal kar ile yapay karlama sisteminin de katkısıyla kar kalınlığı bir metreyi aşmış durumda. Yarın yoğun bir kayakçı trafiği var. Bunun yanında yılbaşı ve sömestir için yoğun rezervasyon talepleri alıyoruz. Sezonun güzel geçeceğini ve burada kayakçıların hoş vakit geçireceğini umut ediyoruz." diye konuştu.

Kayak ve snowboard yapan tatilcilerin pistlerden çıktıklarında kaybolmalarını önlemek amacıyla çeşitli önlemler aldıklarını vurgulayan Avcı, "Pistlerde bulunan sinyalizasyon sistemi ile sisli havalarda kayakçıların kaybolmasını önleyecek sistemimiz mevcut. Buna ilave olarak kaybolmalara karşı ormandaki tüm ağaçların üzerinde kodlama sistemi ve çağrı butonları mevcut. Kaybolan kayakçımız butonlara bastığı esnada 5 dakika içerisinde kendisine ulaşıyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.