Bolu

Ali dede 83’ünde fenomen oldu!

07:52 19 Ocak 2018 2 Yorum Var
Ali dede 83’ünde fenomen oldu!

Sobayı yakmak isterken yangına neden olan kedisinin kurtulmasıyla teselli bulan 83 yaşındaki Ali Meşe Türkiye’nin vicdanını yakalayan fotoğrafıyla milyonların ilgisini topladı.

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde önceki sabah saatlerinde Mudurnu Ordular köyünde, odunlar ıslak olduğu için benzinle tutuşturup sobayı yakmaya çalışan Ali Meşe’nin evinde yangın çıktı. Ali Meşe’nin eşi ve 2 çocuğuyla yaşadığı ahşap ev yangında tamamen kullanılamaz hale gelirken, 13 tavuğu yanarak telef oldu. Yaşlı adamın elinde hafif yanık oluştu. Ali Meşe ise yangından kedisinin kurtulmasıyla teselli oldu. Olayın ardından kızının Bolu’daki evine yerleşen Ali Meşe, Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından makam aracıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Ali Meşe, tedavi gördüğü hastanede ziyaretçi akınına uğradı. Ali Meşe’ye birçok milletvekili ve bakan da telefonla ulaşarak ‘Geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Yaşlı adamı hastanede Vali Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, belediye çalışanları, Kızılay Bolu Şubesi görevlileri ve kentteki birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yakınları ziyaret etti. Kızılay görevlileri, Ali Meşe’ye kedi yatağı, kedi taşıma çantası ve mama hediye etti.

Ali Meşe’nin hastanedeki tedavisinin bugün tamamlanmasının ardından taburcu olması beklenirken, köyde yapımı bir süre önce biten, ancak bazı eksiklikler sebebiyle Meşe’nin taşınamadığı evin eksikliklerinin tamamlanması için çalışmalar başlatıldı. Bolu Valisi Aydın Baruş’un bugün köye giderek evde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alacağı belirtildi.

 

 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • şahin 6 yıl önce Şikayet Et
    keşke bu ilgi evsiz kalıp, kış günü dışarıda kalan vatandaşlarımıza ve suriyeli kardeşlerimizede gelse. allah kimseyi evsiz yurtsuz bırakmasın
    Cevapla
  • Kurdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Yorumuna da sana da lanet gelsin.
    İlk beğenen sen ol
  • Lazrail 6 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medya böyle işte. Algı böyle işte...
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.