Bolu

Bolu'da İl İstihdam Toplantısı yapıldı

18:30 24 Ekim 2018
Bolu'da İl İstihdam Toplantısı yapıldı

Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında 2018 yılı İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 4’üncü olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Abant Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Vali Baruş, Vali Yardımcısı Çağlayan Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsmail Yalçın ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Baruş, 2018 yılının 4’üncü İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısının Bolu’ya hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Toplantının devamında, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsmail Yalçın tarafından gündem maddeleri okundu.

Toplantıda, i̇stihdam politikasına yönelik, Cumhurbaşkanlığı’nın 100 günlük eylem planı kapsamında, kadın istihdamının artırılmasına yönelik hayata geçirilen “İş’te Anne Projesi”, üniversite-yüksekokul mezunu gençlerin işgücü piyasasına entegresi için hazırlanan “İşe İlk Adım Projesi” hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi.

Mesleki eğitim politikalarına yönelik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bazı okullarda yeni dal-branş açılması veya kapatılması ile ilgili tekliflerin değerlendirilmesi maddeleri de görüşüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.