Bolu

KYK'da kalan öğrenciler fidan dikti

16:09 06 Kasım 2018
KYK'da kalan öğrenciler fidan dikti

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Bolu İl Müdürü Şerafettin Çilkara ve öğrenciler, sarıçam fidanı dikti.

Bolu’da Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarında kalan öğrenciler, Bolu Dağı Tüneli girişindeki arazide fidan dikimi yaptı.

Otobüslerle Elmalık mevkisinde bulunan alana gelen öğrenciler, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin uygulamalı anlatımının ardından dikimi yaptı.

Yapılan fidan dikimi etkinliğinde yüzlerce sarıçam fidanını toprakla buluşturan öğrenciler, daha sonra diktikleri fidanlara can suyu verdi.

Müzik eşliğinde ve şenlik havasında gerçekleşen etkinlikte konuşan KYK İl Müdürü Şerafettin Çilkara, çevreye duyarlı ve gönüllü gençlerle fidanlar dikerek bir "KYK Ormanı" oluşturduklarını belirtti.

Bolu'da eğitim gören ve bu esnada konaklama ihtiyaçlarını KYK bünyesinde gideren gençlerin diktikleri fidanlara kendi isimlerini verdiklerini de dile getiren Çilkara, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizin unutamayacakları güzel bir gün oldu. Artık öğrencilerimizin de dikili bir ağaçları oldu. KYK’lı öğrenciler geçtiğimiz iki yılda da benzer etkinliklere imza atmıştı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında 2016 yılında, daha yeşil bir Türkiye idealiyle imzalanan protokol çerçevesinde 81 il genelinde her yıl yeni KYK ormanları oluşturuluyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.